Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th March 2015:                         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Name the state which has decided to make 5,000 villages drought-free by 2019?
    a)   Kerala
    b)   Maharashtra
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    2).What is the name of the solar powered aircraft that took off for its maiden global tour from Abu Dhabi?
    a)   Sun Craft
    b)   Solar Sail
    c)   Solar Impulse
    d)   Power to Sun


    3).Who is Narayanbhai Bhandari?
    a)   Social Reformer
    b)   Astrologer
    c)   Economist
    d)   Professor


    4).Prime Minister Narendra Modi, which of the following country he NOT visited during his official overseas tour 2015?
    a)   Sri Lanka
    b)   Male
    c)   Mauritius
    d)   Seychelles


    5).What is the name of the mission that has been launched to achieve the target of full immunization coverage by 2020?
    a)   Indradhanush
    b)   Saving Childhood
    c)   Strong Nation
    d)   Safebaby


    6).Lalit Modi has removed from the Cricket Association of_______.
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   Rajasthan
    d)   Delhi


    7).What is the Theme of the International Women’s Day 2015?
    a)   Respect the Women
    b)   Women Power
    c)   Empower Women
    d)   Make it Happen


    8).Where was the First Indo-Nepal Friendship Motor Rally was conducted?
    a)   Mumbai
    b)   New Delhi
    c)   Bangalore
    d)   Kolkata


    9).Back Waters is a famous tourist place in______.
    a)   West Bengal
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Manipur


    10).What is the name of the Military Exercise that was conducted between India and Nepal?
    a)   Ind-Nepal
    b)   Surya-Kiran
    c)   Varun-Kiran
    d)   Bharat-Kiran

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). b)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: