Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 9th May 2015:                             
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In Atal Pension Yojana, the maximum monthly pension cannot be more than________.
    a)   Rs. 4500
    b)   Rs. 3000
    c)   Rs. 5000
    d)   Rs. 7500


    2).What is the annual premium amount for Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Yojana?
    a)   220
    b)   330
    c)   110
    d)   250


    3).INS Sardar Patel Naval base has been commissioned at________.
    a)   Porbandar, Gujarat
    b)   Kochi, Kerala
    c)   Panji, Goa
    d)   Chennai, Tamilnadu


    4).BrahMos Cruise Missile was made by the joint venture between India and _______.
    a)   Germany
    b)   Israel
    c)   China
    d)   Russia


    5).Among the following which state has hosted 1st promo of Bollywood film after a gap of 25 years?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Nagaland
    c)   West Bengal
    d)   Assam


    6).According to the report of CAG, Railways has suffered Rs. 29,000 crore loss over________ booking for the period of 2008-13.
    a)   Heavy Parcel
    b)   Iron Ore
    c)   Takal Tickets
    d)   Diesel


    7).Among the following which social welfare scheme has not been launched by PM on Rabindranath Tagore’s birthday?
    a)   Atal Pension Yojana
    b)   Pradhan Mantri Jeeven Jyoti Bima Yojana
    c)   Pradhan Mantri Suraksha Yojana
    d)   Pradhan Mantri Kanya Shiksha Yojana


    8).What is the rank of India in Travel and Tourism Competitiveness among the global list of countries?
    a)   53
    b)   51
    c)   54
    d)   52


    9).Who is the winner of the GK Reddy Memorial National Award 2014?
    a)   Vinod Mehta
    b)   Vinod Dua
    c)   Pranoy Roy
    d)   Praful Sharma


    10).Among the following which Constitution Amendment Bill is related to goods and Service Tax?
    a)   130
    b)   124
    c)   122
    d)   126

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). d)   8). d)   9). a)   10). c)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: