Daily Current Affairs Quiz – 1st & 2nd April 2018

Dear Readers, Here we have given the Daily Current Affairs Quiz based on the previous days Daily Current Affairs updates. Candidates those who are preparing for IBPS SBI SSC PO and Clerk Exam 2018 & competitive exams can make use of these Current Affairs Quiz.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

Daily Current Affairs Quiz – April 1st & 2nd 2018

maximum of 14 points
Table is loading

Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Solutions

1) What is the name of the week that is observed on April 1 to 7?

a) International Autism Week.

b) Protection from Slave Week.

c) Security of Country Week

d) Prevention of Blindness Week

e) None of these.

Answer: D

April 1 to 7 is observed as Prevention of Blindness Week in India.

2) What is the theme of International Children’s Book Day (ICBD)?

a) ‎Let Us Grow With the Book

b) ‎Let We Grow With the Book

c) ‎Let Me Grow With the Book

d) ‎Let You Grow With the Book

e) None of these.

Answer: A

The theme of International Children’s Book Day (ICBD) is Let Us Grow With the Book

3) What is the theme of World Autism Awareness Day?

a) Empowering Women and Girls with Autism.

b) Empowering Boys and Girls with Autism

c) Empowering Ladies and Girls with Autism

d) Empowering Women and Men with Autism

e) None of these.

Answer: A

The theme of World Autism Awareness Day is Empowering Women and Girls with Autism.

4) Which of the following organisation has awarded 150 projects worth Rs. 1,22,000 crore in the In Financial Year 2017-18?

a) SEBI

b) NHAI

c) RBI

d) SIDBI

e) Ministry of Road and Transport.

Answer: B

NHAI has awarded 150 projects worth Rs. 1,22,000 crore in the In Financial Year 2017-18.

5) Who won ‘Sportsperson of the Year’ at the Telangana Sports Journalists Association annual awards for 2017 in Hyderabad?

a) Mithali Raj

b) Kidambi Srikanth

c) P V Sindhu

d) Pullela Gopichand

e) VVS Laxman

Answer: A

Mithali Raj won ‘Sportsperson of the Year’ at the Telangana Sports Journalists Association annual awards for 2017 in Hyderabad.

6) Where did the two-day meeting of Permanent Indus Commission (PIC) between India and Pakistan began?

a) Bangalore

b) Mumbai

c) Kolkata

d) New Delhi

e) Chennai

Answer: D

Two-day meeting of Permanent Indus Commission (PIC) between India and Pakistan began in New Delhi

7) From which country India has received its first LNG cargo under a long-term supply deal when a ship carrying super-cooled natural gas arrived at Dabhol in Maharashtra?

a) UAE

b) Saudi Arabia.

c) US

d) Iraq

e) UK

Answer: C

India received its first LNG cargo from the US under a long-term supply deal when a ship carrying super-cooled natural gas arrived at Dabhol in Maharashtra.

8) Which team has won their sixth Santhosh Trophy Football title?

a) Chennai FC

b) U Mumba

c) Kerala

d) West Bengal

e) None of these.

Answer: C.

Sixth Santhosh Trophy Football title won by Kerala.

9) Tamil film director who was part of late C.V. Sridhar’s unit died at the age of 81 is?

a) C.V. Rajendran.

b) C.V Rajasundaram.

c) C .V Rajesh

d) C.V Rajarajan

e) None of these.

Answer: A

Tamil film director C.V. Rajendran, who was part of late C.V. Sridhar’s unit died aged 81.

10) Under which scheme government is going to launch Summer Internship 2018?

a) SBSI

b) PMJDY

c) PMGSK

d) SWAGATH

e) None of these.

Answer: A
Government is going to launch Swachh Bharat Summer Internship (SBSI) 2018 aimed at engaging college youth with Swachhata work in villages in coming Summer vacation.

11) Which of the following state government has launched ‘Rupashree’ Scheme?

a) West Bengal

b) Kerala

c) Tamilnadu

d) Goa

e) Sikkim

Answer: A
The government of West Bengal has launched ‘Rupashree’ Scheme.

12) Which of the following becomes first city to roll-out Euro VI fuel?

a) Chennai

b) Bangalore

c) Kolkata

d) Varanasi

e) None of these.

Answer: E

New Delhi becomes first city to roll-out Euro VI fuel.

13) Above how much amount an E-way Bill will be required for moving goods from one state to another?

a) 5000

b) 50000

c) 10000

d) 100000

e) None of these.

Answer: B

 An E-way Bill will be required for moving goods worth over 50,000 rupees from one state to another.

14) Who is the new president of Nasscom?

a) Debjani Ghosh.

b) Arunima Sinha

c) Malalai sharma

d) Rupashree

e) None of these.

Answer: A

Debjani Ghosh is the new president of Nasscom.

Daily Practice Test Schedule | Good Luck

Topic Daily Publishing Time
Daily News Papers & Editorials 8.00 AM
Current Affairs Quiz 9.00 AM
Logical Reasoning 10.00 AM
Quantitative Aptitude “20-20” 11.00 AM
Vocabulary (Based on The Hindu) 12.00 PM
Static GK Quiz 1.00 PM
English Language “20-20” 2.00 PM
Banking Awareness Quiz 3.00 PM
Reasoning Puzzles & Seating 4.00 PM
Daily Current Affairs Updates 5.00 PM
Data Interpretation / Application Sums (Topic Wise) 6.00 PM
Reasoning Ability “20-20” 7.00 PM
English Language (New Pattern Questions) 8.00 PM
General / Financial Awareness Quiz 9.00 PM

Click Here for More Current Affairs Quiz 

Click Here for Daily Current Affairs News

/ 5. Reviews