English Questions (Cloze test) for Clerical Mains

English Questions (Cloze test) for Clerical Mains
English Questions (Cloze test) for Clerical Mains:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

The governments’ move to (1) the Food Corporation of India (FCA) makes sense. The problem is not just that FCI has become (2) with inefficiency and mismanagement, converting itself into the Worlds’ largest hoarder of again and a primary (3) of food inflation in the country. The problem is that the agency, in its present shape, has become an (4) to achieving food security, jacking up the cost of stored grain, and therefore, of food subsidy, to unsustainable levels. A thorough (5) is imperative.

The government should procure only to (6) the minimum buffer norm, and allow private trade to procure, store and distribute grain. This means (7) the minimum support price below the procurement price. Consumption subsidy should be transferred to consumers as cash, which they can use to buy grain from any number of public and private (8) that complete for custom and so keep costs down. This will (9) inefficiencies such as FDI’s loader salaries of Rs.1 lakh a month and insufficient and (10) storage of grain.

1).
a)    Repair
b)    Remodel
c)    Refresh
d)    Restore
e)    Revamp
2).
a)    Compatible
b)    Identical
c)    Synonymous
d)    Tantamount
e)    Polar
3).
a)    Driver
b)    Operator
c)    Trainer
d)    Guide
e)    Regulator
4).
a)    Hitch
b)    Interference
c)    Restriction
d)    Obstacle
e)    Difficulty
5).
a)    Reexamination
b)    Overhaul
c)    Reconstructions
d)    Renewal
e)    Checking
6).
a)    Maintain
b)    Finance
c)    Keep
d)    Retain
e)    Guarding
7).
a)    Neglecting
b)    Protecting
c)    Keeping
d)    Charging
e)    Caring
8).
a)    Outlets
b)    Exit
c)    Channels
d)    Avenues
e)    Spots
9).
a)    Impose
b)    Excise
c)    Cut
d)    Claim
e)    Lable
10).
a)    Lesser
b)    Lower
c)    Menial
d)    Inferior
e)    Subsidiary
Answers:                         
1). e) 2). c) 3). a) 4). d) 5). b) 6). a) 7). c) 8). a) 9). b) 10). d)


For More English Practice Questions- Click Here

/ 5. Reviews