English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams

English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams
English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams Set-23:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-11): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words.

On the eve of Elections 2004, the( 1 ) of prominent leaders from political parties have become a fashionable( 2)now. A number of new faces have also( 3) in the political  ( 4). Politically, it may not be wrong to join a new party but democratically, it is highly  ( 5) as it( 6)the basic right of the grassroot workers who remained( 7) to the party for decades. Their right to contest elections is( 8)with( 9) by the( 10) and new( 11) in the party. This is the most undemocratic practice followed by all the parties.

1).
a)  distance
b)  desertion
c)  bargain
d)  contest
e)  election

2).
a)  pastime
b)  occasion
c)  trial
d)  division
e)  device

3).
a)  circulated
b)  developed
c)  entered
d)  dictated
e)  prolonged

4).
a)  contest
b)  brethren
c)  ideology
d)  thinktank
e)  arena

5).
a)  sounded
b)  outstanding
c)  pallid
d)  objectionable
e)  intricate

6).
a)  controls
b)  conspire
c)  transgresses
d)  aggravates
e)  diverts

7).
a)  committed
b)  joined
c)  part
d)  assembled
e)  lenient

8).
a)  dictated
b)  managed
c)  seeked
d)  trampled
e)  succeeded

9).
a)  contention
b)  revenge
c)  vigour
d)  authority
e)  impunity

10).
a)  hunters
b)  deserters
c)  strangers
d)  politicians
e)  dictators

11).
a)  contestants
b)  followers
c)  entrants
d)  leader
e)  electorate

Answer:
1) b)  2) a)  3) c)  4) e)  5) d)  6) c)  7) a)  8) d)  9) e)  10) b)  11) c)

For More Practice English Questions- Click Here
Online Mock Tests 2019: