English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams

English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams
English Questions (Cloze Test) for Upcoming AAO/SO Exams Set-13:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (Q. 1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blanks appropriately. Find out the appropriate word in each case.

The crisis-ridden textile sector, being labour(1), should have been an ideal candidate for a(2) as part of the prime Minister’s pet ‘Make in India’ initiative, but as the issues it is mired in remain(3), and with losses(4), the situation is(5). Nearly half of India’s power looms are at a standstill: the spinning industry in the northern and southern regions has(6) in shutdown of as much as 15 to 20 per cent of production(7). The textile industry as a whole is(8)under high input and transaction costs. The products find it hard to complete in export markets, where India-made yarn, fabrics and garments(9) duties respectively as rates of 3.5, 8.5 and 14 per cent. Yet, Pakistan, Vietnam and Combadia enjoy zzero-duty access in some categories in the US, EU and China. India’s trade negotiators need to seek(10) results. China is not picking up much from India this year.

1).
a)   Class
b)   Oriented
c)   Intensive
d)   Exhaustive
e)   Demanding

2).
a)   Pull
b)   Mass
c)   Charge
d)   Push
e)   Blow

3).
a)   Open
b)   Settled
c)   Fixed
d)   Sure
e)   Unresolved

4).
a)   bettering
b)   alighting
c)   jumbed
d)   falling
e)   mounting

5).
a)   hopeful
b)   terrible
c)   grim
d)   bleak
e)   joyful

6).
a)   urged
b)   pressed
c)   prayed
d)   created
e)   provoked

7).
a)   capacity
b)   volume
c)   range
d)   scope
e)   magnitude

8).
a)   considered
b)   upset
c)   placed
d)   reeling
e)   controlled

9).
a)   allures
b)   pays
c)   draw
d)   invite
e)   attract

10).
a)   expedited
b)   hasty
c)   stale
d)   slow
e)   delayed

Answer:
1) c)  2) d)   3) e)   4) e)   5) c)   6) b)   7) a)   8)  d)   9) e)   10) a)

For More Practice English Questions- Click Here

/ 5. Reviews