English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO Exams 2016

English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO Exams 2016
English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO Exams 2016 Set-34:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

 Directions (Q.1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any).

1).a) Global forecasts/b) suggest that India is poised/c)to be the third largest economy in/d)the world up to 2030./e)No error

2).a)History is replete with examples of nations/b)that have risen from/c)every adversity to transform them/d)into global economic powers/.e)No error

3).a)To my mind, the Make in India initiative/b)has been insightfully crafted/c)for addressing some of the most/d)fundamental challenges facing the economy today./e)No error

4).a)It is welcome that concerted effort is made/b)at the centre and states to improve the ease of doing business/c)and foster an environment/d)where investment is encouraged./e)No error

5).a) Successful countries across the world/b)have derived enormous strength from enterprises/c)who have, as national champions,/d)created substantial value for their nations./e)No error.

Directions (Q.6-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any).

6).a)Well planned and congestion-free cities of Rajasthan has/b)strong urban infrastructure with/c)a variety of accommodation options,/d)wide parts, schools and colleges and recreational facilities./e)No error.

7).a)The two stalwarts of Bihar may have accepted each other/b)to keep his head above water/c)but both seem to find it difficult/d)to conceal the silent game of one up man ship./e)No error.

8).a)Lord Meghnad Desai believes poverty is/b)the biggest problem and a system strategy/c)for generating rapid, high and inclusive growth/d)is only solution./e)No error.

9).a)While schooling is about to discipline/b)cadres into certain behaviors/c)and responses, education is about/d)building competence,/e)No error

10).a)Today, the first task is to grow good teacher/b)so that it can grow/c)the next generation to greatness,/d)which is India’s aspiration./e)No error

Answers:
1). d) 2). c) 3). c) 4). a) 5). e) 6). a) 7). b) 8). d) 9). a) 10). b)

Solutions:

1.Replace ‘up to’ with ‘by’
Answer: d)

2.Replace ‘them’ with ‘themselves’
Answer: c)

3.Replace ‘for addressing’ with ‘to address’
Answer: c)

4.Replace ‘is made’ with ‘is being made’
Answer: a)

5. Answer: e)

6.Replace ‘has’ with ‘have’
Answer: a)

7.Replace ‘his head’ with ‘their heads’
Answer: b)

8.Insert ‘the’ before ‘only’
Answer: d)

9.Replace ‘to discipline’ with ‘disciplining’
Answer: a)

10.Replace ‘it’ with ‘they’
Answer: b)

For More Practice English Questions- Click Here
Online Mock Tests 2019: