English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO/SO Exams

English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO/SO Exams Set-12
English Questions (Error Spotting) for Upcoming AAO/SO Exams Set-12:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

Directions (1 – 11): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is e). (Ignore the errors of punctuation, if any.)

1).a) Reading / b) pages after pages /c) she went through /d) the novel quickly. /e) No error

2). a) Hearing the news / b) of his /c) sister’s death /d) he burst in tears. /e) No error

3). a) It is really / b) sad that he /c) lost his heart /d) in his study. /e) No error

4). a) I shall  / b) avail of /c) this opportunity /d) to go abroad. /e) No error

5). a) He is one of / b) those persons  /c) who is never satisfied /d) with any achievements. /e) No error

6). a) Such an assertion  / b) will help prepare /c) the nation /d) for settlement of the issue. /e) No error

7). a) Some of the aberrations in the Indian democracy  / b) have been accepted for so long as /c) intrinsic to its vibrant functioning /d) that none considers them in a pejorative sense. /e) No error

8). a) President Pranab Mukherjee gave his assent to the Food security Ordinance,  / b) allowing the UPA government to start the rollout  /c) of the programme which is estimating to /d) cost 1.25 lakh crore annually. /e) No error

9).a) Snowden asked for international solidarity and help in his effort  / b)to get out of the airport transit lounge /c) where he has been forced to stay /d) since his departure to Hong Kong. /e) No error
10).a) A good company should have an / b) employee suggestion system /c) where suggestions which result in /d) substantial cost reduction should be rewarded /e) No error

11).a) The economic reforms that were introduced / b) were aimed at liberalise the Indian /c) business and industry from all / d) unnecessary controls and restrictions /e) No error

Answers:              
1). b) 2). d) 3). c) 4). b) 5). c) 6). e) 7). e) 8). c) 9). d) 10). c)   11). b)

Solution:

1).  It should be – “page after page”
Answer:  b)

2).It should be “burst into tears”
Answer: d)

3).It should be – ‘lost heart’.
Answer: c)

4).It should be – ‘avail myself of’
Answer: b)

5).Replace ‘is’ with ‘are’
Answer: c)

6).Answer: e)

7).Answer: e)

8).Replace ‘estimating’ with ‘estimated’
Answer: c)

9).Replace ‘to’ with ‘from’
Answer: d)

10).Replace ‘where’ with ‘whereby’
Answer: c)

11).Replace ‘liberalise’ with ‘liberalising’
Answer: b)

/ 5. Reviews