English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains

    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains
    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (Q. 1-10): The question has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of two words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

    1). Owners of private hostels located in residential areas are not only _________ taxes but are also functioning whimsically in the ___________ of any regulatory body.
    a)    avoiding, front
    b)    paying, presence
    c)    checking, dearth
    d)    evading, absence
    e)    destroying, life

    2). Contractors across the state have ________ to stop work on the scheme after the minister failed to give them concrete ________ of timely payment.
    a)    Thought, prove
    b)    Decided, assurance
    c)    Wished, demand
    d)    Started, guarantee
    e)    Determined, promise

    3). Every third person visiting a doctor happens to ________ from a clinical or psychological disorder ____________ with temblors.
    a)    ail, regarding
    b)    sick, related
    c)    suffer, associated
    d)    agonise, respect
    e)    experience, connected

    4). __________ makes the actress’ trip to the country different this year in that she is ___________ to raise funds for the biopic of a literary icon.
    a)    It, aiming
    b)    Which, trying
    c)    This, attempting
    d)    What, looking
    e)    How, waiting

    5). ______________ it out in vehicles while remaining stuck in a traffic snarl for hours, has become a __________ matter for commuters.
    a)    Sweating, routine
    b)    Waiting, everyday
    c)    Thinking, regular
    d)    Harrowing, habitual
    e)    Fretting, practice

    6). When two-thirds of the civilized world has _______ away with death penalty, there is no reason why India should not ___________ suit.
    a)    kept, neglect
    b)    done, follow
    c)    run, replace
    d)    given, reject
    e)    taken, shun

    7). God is the silent _______ board member on ___________ board of directors in India.
    a)    obvious, select
    b)    covert, some
    c)    imperceptible, all
    d)    invisible, every
    e)    unseen, many

    8). The GST Bill, already passed by the Lok Sabha, ____________ an extra 1% levy when goods move from one state to another adding to the ____________ of taxes that products bear.
    a)    suggests, bunch
    b)    introduces, haven
    c)    requests, deluge
    d)    condemns, bundle
    e)    proposes, cascade

    9). Black-Berry has _____________ thousands of jobs since it began restructuring its operations ____________ chief executive Johan Chen.
    a)    discarded, by
    b)    concealed, without
    c)    shed, under
    d)    yielded, along
    e)    refrained, with

    10). Turkey has blocked __________ to Twitter to prevent the broadcast of images of ____________ in southeast Turkey that killed 32 people.
    a)    access, bombing
    b)    connection, shelling
    c)    approach, blast
    d)    entry, attacks
    e)    route, explosion

    Answers:                         
    1). d) 2). b) 3). c) 4). d) 5). a) 6). b) 7). d) 8). e) 9). c) 10). a)

    For More Practice English Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos