English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains

    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains
    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (Q. 1-10): In each of the following sentence there are two blanks spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers a), b), c), d) and e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

    1). This move is likely to bring some ________ of order in higher education and will go a long way in ________ equal opportunities for all.
    a)    Change, cementing
    b)    Merit, serving
    c)    Relief, establishing
    d)    Semblance, ensuring
    e)    Unity discussing

    2). We in India have not only given in to politicians, but _________ to ________ them whenever we can.
    a)    Aspire, imitate
    b)    Evade, oblige
    c)    Compromise, challenge
    d)    Deny, contest
    e)    Surrender, force

    3). Politicians are just too strong for the meek _______ that some organizations _____ against them from time to time.
    a)    Voting, cast
    b)    Protest, spell
    c)    Resistance, mount
    d)    Courage, stage
    e)    Opposition, flaunt

    4). For a perfect person and for those ______ for perfection, doing good to others is always _________
    a)    Pining, remedy
    b)    Striving, spontaneous
    c)    Competing, cheered
    d)    Looking, praiseworthy
    e)    Fighting, appreciated

    5). It is a man’s highest duty to _________ himself with the whole world and when that happens he ________ others like himself
    a)    Associate, preaches
    b)    Observe, follows
    c)    Unites, serves
    d)    Position, worship
    e)    Identify, considers

    6). A number of scientists in the country think that they are on the ________ of a major ________
    a)    Centre, achievement
    b)    Gateway, breakthrough
    c)    Periphery, success
    d)    Threshold, overhaul
    e)    Frontiers, experimentation

    7). Diseases are easily _________ through _____ with infected animals.
    a)    Transferred, affinity
    b)    Transported, closeness
    c)    Transplanted, serving
    d)    Transmitted, contact
    e)    Generated, entertainment

    8). You must ______ your house in order before you _________ to offer to others.
    a)    Set, venture
    b)    Arrange, proceed
    c)    Organize, preach
    d)    Adjust, think
    e)    Maintain, dare

    9). The Indian government should take ___________ ________ to check terrorist activites in Jammu& Kashmir.
    a)    Bold, policy
    b)    Urgent, measurement
    c)    Firm, steps
    d)    Courageous, activities
    e)    Concrete, deployment

    10). India’s relations with Pakistan are once again at ________ __________.
    a)    Unprecedented, tense
    b)    Abnormal, hostility
    c)    Dispute, stage
    d)    Conflict, position
    e)    Low, ebb
    Answers:                         
    1). d) 2). a) 3). c) 4). b) 5). e) 6). b) 7). d) 8). a) 9). c) 10). e)

    For More Practice English Questions– Click Here
    Online Mock Tests 2019: