English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains

    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains
    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

               Directions (1-10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denotes by numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

    1).Private tuition is in ____________ because schools do not pay much __________ to weak students.
    a)   Vogue, attention
    b)   Reality, clarity
    c)   Trend, avenues
    d)   Consideration, scope
    e)   Agreement, harmony

    2).Environment as an___________ is already on the international agenda, and the media must continue to take___________ and informed look at it.
    a)   agenda, effortless
    b)   awareness, complete
    c)   example, painless
    d)   issue, sustained
    e)   ideology, neutral
    3).The judgment has _________high expectations_____________ the people regarding the benefits of the scheme.
    a)   Initiated, towards
    b)   Derived, concerning
    c)   Raised, among
    d)   Claimed, soothing
    e)   Argued, covering

    4).Environment still does not make news, ______________the story has political__________.
    a)   Until, bickering
    b)   Unless, ramifications
    c)   Without, angle
    d)   Given, ending
    e)   Even, leaning
    5).There is _________________ good or bad but thinking makes it ___________.
    a)   Never ,likewise
    b)   Plenty, enormous
    c)   Nothing, so
    d)   Immense, severe
    e)   Sentimental, basically

    6).Now, the educational courses in many institutions are sold and even__________ for ___________prices.
    a)   Auctioned, fabulous
    b)   Glamorized, soaring
    c)   Bought, completive
    d)   Advertised, cover
    e)   Demanded, handy
    7).Limited____________ of resources and their limited potential is everybody’s__________.
    a)   Assess, responsibility
    b)   Reach, game
    c)   Availability, concern
    d)   Area, knowledge
    e)   Scope, story

    8).The right to livehood is an_________ facet of the right to life, ________ as a fundamental right under the Constitution.
    a)   Important, enjoying
    b)   Integral, guaranted
    c)   Utmost, covered
    d)   Ideal, procured
    e)   Essential, denied

    9).For a large majority of poor people, labour power is the only productive _______they ________ for securing a living.
    a)   Energy, gain
    b)   Field, deliver
    c)   Assignment, carry
    d)   Asset, possess
    e)   Area, work

    10).The committee’s __________ is to create a space for democratic ________of conflicts.
    a)   Efforts, solution
    b)   Tasks, finding
    c)   Finding, settlement
    d)   Concern, adherence
    e)   Endeavour, resolution
    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). c)   8). b)   9). d)   10). e)

    For More Practice English QuestionsClick Here
    Online Mock Tests 2019: