English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains

    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains
    English Questions (Fill in the blanks) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (1-10): In each of the following sentence there are two blanks spaces. Below each five pairs of words have been denoted by numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentences in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.

    1).It is no secret that most rivers in India are in ____ trouble with the Ganga and the Yamuna _____ the list.
    a)   Serious, Leading
    b)   Uniform, pronouncing
    c)   Peculiar, Figuring
    d)   Limited, Predicting
    e)   Teething, Allowing

    2).Apple launched the ipad Air and a new ____ of its ipad mini to tackle increasing ____ in the tablet market.
    a)   Portal, Traffic
    b)   Software, Population
    c)   Version, Challenge
    d)   Mobile, Balance
    e)   Tablet, Motivation

    3).Juicing simply means that you ought to ____ your favorite fruits and veggies in the juicer and consume the extracts for a ______ body.
    a)   Mix, develop
    b)   Blend, healthy
    c)   Tolerate, healthy
    d)   Consume, growth
    e)   Garnish, vibrant

    4).Researchers have found that _______ centuries-old practice of yoga with nutrition education can help young cancer patients manage their disease today and lay the ____ for a healthy future.
    a)   Eliminating, ground
    b)   Growing, basis
    c)   Locating, platform
    d)   Feeding, groundwork
    e)   Combining, foundation

    5).Fruit cake became a universal _________ for Christmas when it was discovered that plums and cherries could be ________ for a long time by soaking it in large solutions of sugar.
    a)   Food, eaten
    b)   Eatable, saved
    c)   Demand, created
    d)   Offering, preserved
    e)   Pleasure, decorated

    6).The business management institute focuses on a well-rounded development, ______ that it believes cannot be _______ without public engagement.
    a)   Anything, stopped
    b)   Everything, possessed
    c)   Nothing, conveyed
    d)   All things, criticized
    e)   Something, nurtured

    7).The disproportionate ________ by the Indian forces against firing by the Pakistani forces has shown that Narendra Modi regime will not take truce ________ lightly.
    a)   Revolution, breach
    b)   Attack, contravention
    c)   Ambush, offence
    d)   Retaliation, violations
    e)   Counter, infringement

    8).You never realize that even the most nutritious diet cannot give you the ______ results if your digestive system is not fit enough to digest or absorb its nutrients ____
    a)   Aspired, competently
    b)   Desired, efficiently
    c)   Considerate, dexterously
    d)   Wished, comfortably
    e)   Longed, freely

    9).It is the old story of an anatomy professor in a medical college asking his students a trick question: which part of the human body can expand ______ times its size ______ excitement?
    a)   Most, in
    b)   Many, of
    c)   Several, under
    d)   Numerous, for
    e)   Single, while

    10).When the CAG offered different figures of ______ loss in 2G spectrum everybody, from Modi to the media, _______ for the highest amount.
    a)   Notional, jumped
    b)   National, dived
    c)   Conceptual, bounced
    d)   Fabulous, plummeted
    e)   Hypothetical, up surged
    Answers:
    1). a) 2). c) 3). b) 4). e) 5). d) 6). e) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)

    For More English Practice Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: