English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO Exams 2016

    English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO Exams 2016
    English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO Exams 2016 Set-33:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

    1).One ____ in getting private sector professionals is the difference in salary structure, something the government is looking to _____
    a)  handicap, rearrange
    b)  hurdle, reconsider
    c)  limit, retreat
    d)  boundary, refuse
    e)  problem, defer


    2).The government has already ____ in motion management reforms at public sector banks by ___ the post of chairman and managing director
    a)  enforced, isolating
    b)  put, keeping
    c)  set, splitting
    d)  resulted, breaking
    e)  started, preserving


    3).It is puzzling why death is considered ___ especially when it is ___ the march towards the final destination.
    a)  pleasant, expediting
    b)  uncertain, simplifying
    c)  promising, halting
    d)  pious, starting
    e)  inauspicious, facilitating


    4).The Modi government has ___ on a mission to ___ public sector banking.
    a)  embarked, overhaul
    b)  entered, supply
    c)  boarded, revamp
    d)  set, degrade
    e)  proceeded, launching


    5).At present all 4G network in the country ___ on the 2300 MHz band, which was ___ by the government in 2010.
    a)  runs, auctioned
    b)  function, ordered
    c)  process, allowed
    a)  d)works, sanctioned
    d)  operates, begun


    6).Liberalization has removed all the legal ___ and ___ flood gates to multinational companies.
    a)  hurdles, awarded
    b)  barriers, opened
    c)  obstacles, guarded
    d)  manipulation, closed
    e)  battles, threw


    7).The ___ on some of the towns has created ___ among the residents of the other parts of the country.
    a)  attack, ambition
    b)  raid, awareness
    c)  bombardment, panic
    d)  spell, satisfaction
    e)  shower, dampness


    8).___ to the popular belief that every astrologer nurtures blind faith in fate, our astrologer believes in ____
    a)  contrary, action
    b)  according, thoughts
    c)  bowing, present
    d)  proving, forecasting
    e)  pointing, devotion


    9).His ___ has yielded him the _____ fruit.
    a)  fate, undesirable
    b)  efforts, unwanted
    c)  action, viable
    d)  perseverance, desired
    e)  emphasis, expected


    10).His ___ contribution to the tsunami relief fund was ___ by his staff members.
    a)  meager, admired
    b)  spontaneous, nullified
    c)  negligible, sanctioned
    d)  noteworthy, improved
    e)  generous, appreciated


    Answer:
    1) b)  2) c)  3) e)  4) a)  5) a)  6) b)  7) c)  8) a)  9) d)  10) e)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: