English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO/SO Exams
    English Questions (Fill in the blanks) for Upcoming AAO/SO Exams Set-16:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-10): In each of the following sentence there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers a), b), c), d) and e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

    1).Academicians must be ______ to function without ____ from politicians and bureaucrats.
    a)   Trained, guidelines
    b)   Equipped, recommendation
    c)   Taught, lessons
    d)   Promoted, support
    e)   allowed, hindrance

    2).Introduction of reservation for the economically weak is a welcome step ____ it comes ___  late.
    a)   Although, almost
    b)   Despite, clearly
    c)   Though, rather
    d)   Basically, normally
    e)   For, quite

    3).Till these criminals are brought to ____, there is little ____ for celebrating Independence Day.
    a)   Justice, justification
    b)   Book, realistic
    c)   Jails, success
    d)   Mainstream, hope
    e)   Penalty, cause

    4).____ strikes bring the administration to a ____ halt.
    a)   Unending, serious
    b)   Frequent, grinding
    c)   Usual, temporary
    d)   Monotonous, screeching
    e)   Haunting, compromising

    5).The ____ of the new tourism policy has resulted in the increase of foreign tourists’ ___ in India
    a)   Announcement, attraction
    b)   Drawing, attention
    c)   Creation, visiting
    d)   Implementation, flow
    e)   Approval, traffic

    6).Some people have a ____ need to control all aspects of their lives and to eliminate all ____ of chance. The individuals seldom achieve a sense of fulfillment.
    a)   Habitual, possessions
    b)   Dramatic, factors
    c)   Powerful, nuances
    d)   Compulsive, elements
    e)   Drastic, hindrances

    7).Leaders interested in achieving performance need an ____ ____ of the relationship between work related stress and his performance.
    a)   Durable, understanding
    b)   Optimum, awareness
    c)   Holistic, utility
    d)   Powerful, analysis
    e)   Effective, application

    8).Labour is the most important ___ in the production process. This process ___ some adverse effects on physical and mental health of the workers.
    a)   Elements, exhibits
    b)   Input, develops
    c)   Ingredient, imposes
    d)   Facility, evolves
    e)   Development, injects

    9).The objectives for which Vayudoot was formed originally are ____ Political, social and economic requirements demand that ___ areas be brought within the communication links.
    a)   Creditable, forbidden
    b)   Refutable, disturbed
    c)   Viable, enlarged
    d)   Questionable, formidable
    e)   Laudable, inaccessible

    10).Vivekananda remained a devoted pupil and would often _____, with some fondness, his master’s guiding hand that ____ him through life and destiny.
    a)   Recount, steered
    b)   Ponder, engaged
    c)   Replenish, advised
    d)   Mentioned, proved
    e)   Narrate, forwarded

    Answer:
    1) e)  2) c) 3) a)  4) b)   5) d)   6) d)  7) b)  8) a)  9) e)  10) a)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: