English Questions (Sentence Improvement) for Clerical Mains

    English Questions (Sentence Improvement) for Clerical Mains
    English Questions (Sentence Improvement) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (1-15): Which of the phrases a), b), c) and d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence to make the sentence grammatically meaningful and correct?.If the sentence is correct as it is and ‘No correction is required’, mark e) as the answer.

    1). As soon as she opened the umbrella, a scorpion fell about of it.
    a)    Fell up from
    b)    Fell off from
    c)    Fell out off
    d)    Fell from off
    e)    No correction required

    2). A true leader’s life is a saga of dedicating to the cause of welfare of human beings.
    a)    Of dedicated
    b)    Of having dedication in
    c)    Of dedication to
    d)    For dedication at
    e)    No correction required

    3). He firmly believes that a significant change in the structures of our various departments is the necessary.
    a)    Significant in change among the structures
    b)    Significant changing structures
    c)    Significantly changing throughout the structures
    d)    Significant change throughout the structures
    e)    No correction required

    4). Despite being considerable difficulty, this is one of the most popular exercises.
    a)    Considerably difficult
    b)    Considerable difficult
    c)    Considerable difficulties
    d)    Considerably and difficulty
    e)    No correction required

    5). The prayer is most likely to start at 6.00 am.
    a)    Be most likely started by
    b)    Is most liked to start at
    c)    Is mostly liked to starting at
    d)    Is most likely start at
    e)    No correction required

    6). If you would like to reconsider your decision, please give a word to me.
    a)    Have a word to
    b)    Have a word with
    c)    Give a word for
    d)    Have to give a word to
    e)    No correction required

    7). If I were you, I cannot have granted him any relief.
    a)    did not have granted
    b)    would not granted
    c)    would not have been granting
    d)    would not have granted
    e)    No correction required

    8). The issues were so complicated that they could not be easily resolved.
    a)    Easily been resolved
    b)    Have been resolving
    c)    Be easily resolve
    d)    Had to be easily resolved
    e)    No correction required

    9). Over-exploitation of ground water has been led to their levels falling drastically and cause droughts.
    a)    Has led to their levels falling drastically
    b)    Was leading its levels to be fallen drastically
    c)    Has been led to their levels drastically fell
    d)    Was being led to levels fells drastically
    e)    No correction required

    10). Why you refrained from mention this point is a surprise to me.
    a)    Refrained from mentioning
    b)    Refrained from mention of
    c)    Refrain from any mention
    d)    Refrained to have any mention of
    e)    No correction required

    11). The production of the factory’s various departments had not been satisfactory this year
    a)    Have not been
    b)    Was not been
    c)    Will not have been
    d)    Has not been
    e)    No correction required

    12). A committee comprising of imminent scholars from various technical institutes was set up.
    a)    comprising with eminent
    b)    comprised eminent
    c)    Comprising eminent
    d)    Comprising eminently
    e)    No correction required

    13). In the recent held cricket match, most of the players scored more then fifty runs.
    a)    recent holding
    b)    recently held
    c)    recent hold
    d)    recent holding of
    e)    No correction required

    14). Inhabitants of that locality can classify into only two groups, namely the poor and the very poor.
    a)    will classify in
    b)    can classify for
    c)    will be classified between
    d)    can be classified into
    e)    No correction required

    15). He gathered courage and rushed to the blast Right to save his colleague.
    a)    blast site to save
    b)    blast sight for saving
    c)    blast site for safety
    d)    blast sight so that to save
    e)    No correction required.

    Answers:
    1). b) 2). c) 3). e) 4). a) 5). e) 6). b) 7). d) 8). e) 9). a) 10). a) 11) d) 12 b) 13.b) 14. d) 15.a)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: