English Questions (Sentence Improvement) for Clerical Mains

    Practice English Questions (Cloze Test) for Clerical Mains
    English Questions (Sentence Improvement) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (1-10): Which of the following phrases a), b), c) and d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e), i.e. No correction required, as the answer.
    1).If Indian people are united, this nationcan become a source of strength for the entire world?
    a)   Could become a resource of
    b)   Can become resourceful for
    c)   Would be a source in
    d)   Can became a source with
    e)   No correction required
    2).All their effortswere direct to promote harmony among various groups of people?
    a)   Were directing to
    b)   Were directed at
    c)   Have directed for
    d)   Were directed to
    e)   No correction required
    3).What did happen there in the first place is not a matter of our concern.
    a)   What happens
    b)   What would have happened
    c)   What happened
    d)   What should have happened
    e)   No correction required
    4).The speaker highlighted the contribution of women forbringing about social changes.
    a)   For bringing in
    b)   In bringing of
    c)   For the brought over
    d)   In bringing about
    e)   No correction required
    5).Such inequalitiescan be foundedenshrined in the constitutions of other countries also.
    a)   Could have been founded
    b)   Can be found
    c)   Could be founded
    d)   Could have found
    e)   No correction required
    6).The new facts he has discoveredcould not change my opinion.
    a)   Has not changed
    b)   Could not be changed
    c)   Cannot be changed
    d)   May not be changed
    e)   No correction required
    7).On firm ground the tenthad held inplace by pegs driven into the ground.
    a)   Has been held at
    b)   Was held in
    c)   Was being held with
    d)   Should be held at
    e)   No correction required
    8).In the midst of his laborious work,came a stroke of good fortune.
    a)   Comes a strike of
    b)   Came a strike of
    c)   A strike comes of
    d)   Came a stroke of
    e)   No correction required
    9).Touristshave still come to Egypt and are probably still inscribing their names on the old stones.
    a)   Are still coming
    b)   Have come still
    c)   Still have come
    d)   Will have still come
    e)   No correction required
    10).There was a pause when we had finished and then astrangely subdued voice broke the silence.
    a)   The strange subdueing
    b)   A strange subdueing
    c)   The strange subdued
    d)   A stranged and subdueing
    e)   No correction required.
    Answers:
    1). e) 2). d) 3). c) 4). d) 5). b) 6). e) 7). b) 8). b) 9). a) 10). e)

    For More English Practice Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: