English Questions (Sentence Improvement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-8

    English Questions (Reading Comprehension) for Upcoming AAO/SO Exams Set-8
    English Questions (Sentence Improvement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-8:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-5): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark (e), i.e. “No correction required”, as your answer.

    1). It may be risky to change the chief minister just in months before from an election.
    a)    Just in months of
    b)    In just months before from
    c)    In months from
    d)    Just months before
    e)    No correction required

    2). It is too clear all that the party leadership is not going to spare anyone who take their position for granted.
    a)    All too clear that
    b)    Too much clear that
    c)    Too clear that all
    d)    All in clear language
    e)    No correction required

    3). It is in wide belief that most patient cannot afford to enter these hospitals.
    a)    Widely in belief
    b)    Widely believed
    c)    Widely in believing
    d)    Wide in believe
    e)    No correction required

    4). It has already infused Rs.1000 crore in this flagship scheme.
    a)    Already has infused
    b)    Infused already
    c)    Already has been infusing
    d)    Already infused
    e)    No correction required

    5). There is a good fortune for the members of our community provide we would heave considers ourselves Indians first and anything else later.
    a)    We would have to be considered ourselves
    b)    We ought consider ourselves
    c)    We consider ourselves
    d)    We have considered ourselves
    e)    No correction required

    Direction (06-10): Choose the appropriate meaning for the Phrases which was given in bold.

    6). I cannot put up with that foolish fellow.

    a)    forgive
    b)    dictate
    c)    endure
    d)    make partnership
    e)    none of  these

    7). It was out of place for her to talk on politics in the meeting held for discussion on art and culture.
    a)    complete ignorance
    b)    quite insulting
    c)    tragic
    d)    inappropriate
    e)    none of  these

    8). The point the leader has raised has no bearing on the issue of autonomy.
    a)    no relationship with
    b)    little impact
    c)    no repercussions
    d)    no ideological base
    e)    none of these

    9). His advice to his colleagues fell flat
    a)    met with criticism
    b)    got misunderstand
    c)    had no effect
    d)    generated controversy
    e)    none of these 

    10). It is time both the nations buried the hatched and worked for promoting peace in the region.
    a)    stop quarrelling and become friendly
    b)    give up attacking
    c)    abandon militancy
    d)    counter insurgency
    e)    none of these 

    Answer:
    1) d)  2) a)  3) b)  4) e) 5) c) 6) c)  7) d)  8) a)  9) c) 10) a)

    For More Practice English Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos