English Questions (Sentence Improvement) for Upcoming SO/AAO Exams

    English Questions (Error Spotting) for Upcoming SO/AAO Exams
    English Questions (Sentence Improvement) for Upcoming SO/AAO Exams Set-4:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SO/AAO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (1–10): Which of the phrases given below the sentence should replace the word / phrase given in bold in the sentence to make it grammatically correct?. If the sentence is correct as it is given and no correction is required, select ‘No correction required’ as your answer.

    1). People with persistent headaches are hence as likely to develop bed’s palsy even as research amount to other factors which could increase the risk of conditions like diabetes.
    a)    accounting at
    b)    accounting towards
    c)    accounts for
    d)    accounted at
    e)    no correction required

    2). The actor and the producer has part ways due to differences over communication
    a)    have parted ways
    b)    have been way parting
    c)    have paring away
    d)    have part ways
    e)    No correction required

    3). The State is reeled from the impact of acute financial crisis around the world
    a)    reeled at
    b)    reeling away
    c)    reel for
    d)    reeling from
    e)    No correction required

    4). The reading club soon becoming a moving part for literature enthusiasts
    a)    soon became
    b)    becoming soon
    c)    was became soon
    d)    soon is become
    e)    No correction required

    5). Having been confirmed to their homes for a week after a leopard was sighted, the villagers grew restless and frustrated.
    a)    As confine to
    b)    Have being confining at
    c)    Been confining at
    d)    Being confined for
    e)    No correction required

    6). Mumbai’s bus services are adjusted to be the best in the country especially because their fares are reasonable, on various counts
    a)    that it especially because of their reasonable fares on various counts
    b)    because of their special fares on various reasonable
    c)    on various counts, especially their reasonable fares
    d)    on various counts being their specially reasonable fares
    e)    No correction required

    7). The cricketers admitted that they were practicing hard for the last six months
    a)    had practised hared for
    b)    had been practicing hard by
    c)    had been practicing hard for
    d)    had been practiced hardly
    e)    No correction required

    8). The manager thinks that the supervisor is guilty although a large amount of employees think he is innocent.
    a)    the large amount of employees
    b)    a large number of employees
    c)    a large amount of the employees
    d)    the large number of employee
    e)    No correction required

    9). India has announced a programme of measures designed to open its long – awaited markets and appease foreign trade negotiators.
    a)    a measured programme designed to open its long awaited markets
    b)    a long awaited programme of measures designed to open its markets
    c)    the design of program  to open its long- awaited markets
    d)    a designed programme to measure the opening of its long – awaited markets
    e)    No correction required

    10). Had he taken the medicine regularly, he would have felt better much quicker
    a)    felt better more quickly
    b)    feeling better much quicker
    c)    been felt better more quickly
    d)    felt much better and quicker
    e)    No correction required

    Answers:                         
    1). c) 2). a) 3). d) 4). a) 5). e) 6). c) 7). c) 8). b) 9). b) 10). a)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: