English Questions (Sentence Rearrangement) for Clerical Mains

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Clerical Mains
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

               Directions(1-5): Rearrange the following seven sentences(A),(B),(C),(D),(E),(F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
    (A) A person enrolled as an advocate under the Advocate Act, 196, is entitled to practice law throughout the country.
    (B) In India, the law relating to legal profession is governed by the Advocates Act,1961 and the rules framed there under by the Bar Council of India.
    (C)An advocate on the roll of a State Bar Council may apply for transfer to the roll of any other State Bar Council in the prescribed manner.
    (D)It is a self-contained code of law relating to legal practioners and provides for the constitution of State Bar Councils and Bar Council of India.
    (E)  An advocate with his consent may be designated as a senior advocate, if the Supreme Court or a High Court is of the opinion that by virtue of his ability, he deserves such distinction.
    (F) There are two classes of advocates, namely, senior advocates and other advocates.
    (G) No person can be enrolled as an advocate on the rolls of more than one State Bar Council.

    1).Which of the following should be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   F
    b)   G
    c)   E
    d)   B
    e)   C

    2). Which of the following should be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   E
    d)   F
    e)   G

    3). Which of the following should be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   E
    b)   D
    c)   C
    d)   B
    e)   A

    4). Which of the following should be theFOURTH sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   E
    d)   F
    e)   G

    5). Which of the following should be theLAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   B
    c)   E
    d)   C
    e)   A

    Directions (Q.6-10): Rearrange the following six sentences(A),(B),(C),(D),(E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
    (A) No one knows their names.
    (B) With irrigation systems, farmers were able to raise more food with less labor.
    (C)The first engineers lived in the Middle East, probably around 3500 B.C
    (D)Today’s city, thus, is essentially still a place where specialists live and work.
    (E) Thus, an increasing number of people were relieved of agricultural chores and able to gather in cities to practice specialties.
    (F) However, they conceived and built the elevated irrigation canal.

    6). Which of the following should be theFOURTH sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    7).Which of the following will be theFIFTH sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    8). Which of the following will be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    9). Which of the following should be theSIXTH (LAST) sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    10). Which of the following should be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). e)   4). a)   5). c)   6). b)   7). e)   8). a)   9). d)   10). c)

    For More English Practice Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: