English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO Exams 2016

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO Exams 2016
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO Exams 2016 Set-37:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-5): Rearrange the following eight sentences a, b, c, d, e, f, g and h in a proper sequence to construct a meaningful paragraph. Then answer the questions given below.

    (a) It was a series of great American critics who sounded the alarm, with books such as the closing of the American mind and the western canon.

    (b) Of course the problem is not unique to Britain.

    (c) Will our leading writers and academics rise up and with one voice protest against the ministerial murder of English literature?

    (d) But where are the British Bloms and Bellows?

    (e) Even if they agree to attack disagree about the issue.

    (f) To denounce the philistines in Downing street might be punished by the loss of subsidies and perks, invitations and honours.

    (g) Like hell they will

    (h) Expensively educated for the most part, our literary intelligentsia is not inclined to take risk for the masses.

    1).Which of the following should be THIRD statement after rearrangement?
    a)  b
    b)  d
    c)  e
    d)  g
    e)  f

    2).Which of the following should be FIFTH statement after rearrangement?
    a)  a
    b)  c
    c)  e
    d)  h
    e)  g

    3).Which of the follow should be FIRST statement after rearrangement?
    a)  b
    b)  c
    c)  a
    d)  f
    e)  h

    4).Which of the following should be EIGHTH statement after rearrangement?
    a)  b
    b)  a
    c)  g
    d)  h
    e)  f

    5).Which of the following should be SIXTH statement after rearrangement?
    a)  e
    b)  h
    c)  d
    d)  b
    e)  g

    Directions (Q. 6-10): Rearrange the following sentence to make a meaningful paragraph and then answer the questions given below them.

    (A) A classroom discussion can be initiated in order answer this very question.

    (B) An electric current could not be made to traverse distilled water.

    (C) Yet when salt and distilled water were mixed, then the solution became a liquid through which electricity could pass with ease.

    (D) Neither would solid salt offer free passage to electricity.

    (E) How could one explain this strange behavior of solution.

    (F) And, as the current passed through this solution, a deep seated decomposition took place.

    6).Which of the following will be the FIFTH sentence?
    a)  A
    b)  C
    c)  B
    d)  E
    e)  F

    7).Which of the following will be the FOURHT sentence?
    a)  A
    b)  B
    c)  F
    d)  E
    e)  D

    8).Which of the following will be the LAST (SIXTH) sentence?
    a)  C
    b)  A
    c)  B
    d)  E
    e)  F

    9).Which of the following will be the THIRD sentence?
    a)  C
    b)  D
    c)  F
    d)  A
    e)  E

    10).Which of the following will be the FIRST sentence?
    a)  A
    b)  D
    c)  B
    d)  C
    e)  F

    Answer:
    1) b)  2) e)  3) a)  4) e)  5) a)  6) d)  7) c)  8) b)  9) a)  10) c)

    For More Practice English Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos