English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/ SO Exams

    English Questions (Error Spotting) for Upcoming SO/AAO Exams
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-5:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Directions (Q. 1–5): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph. Then, answer the questions given below them

    A. While doing so, we may also correct any distortions that we may discern
    B. With all our experience and insight, we should be able to visualize them well in advance
    C. The celebration of the 50th anniversary of the country’s independence is a historic moment
    D. Also, it is a time to consolidate on the gains that we have made.
    E. But, most of all, it is a time to gear up for the opportunities and challenges that lie ahead
    F. It is a time to introspect and evaluate what we have achieved in the last five decades.

    1). Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
    a)    E
    b)    D
    c)    C
    d)    B
    e)    A

    2). Which of the following should be the SIXTH (LAST) statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    3). Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
    a)    F
    b)    E
    c)    D
    d)    C
    e)    B

    4). Which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?
    a)    D
    b)    C
    c)    B
    d)    E
    e)    F

    5). Which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
    a)    F
    b)    E
    c)    D
    d)    C
    e)    B

    Directions (Q. 6 – 10): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the given questions

    A. For the balance of power and for the staggered development of the world, it is very important to stop the phenomena of brain – drain
    B. For this purpose, developed nations should help developing countries with necessary money and resources.
    C. Ultimately, this will also ensure that each and every nation will have the ability to introduce itself as a developed nation
    D. This will help a particular country to use all skilled citizens for development and proliferation
    E. This will ensure that each and every individual on this planet can have a good standard of living
    F. But to build these skilled workers at their native places, it is also important to provide them enough work opportunities and living facilities

    6). Which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    B
    c)    F
    d)    D
    e)    E

    7). Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    F

    8). Which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    9). Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    E
    e)    D

    10). Which of the following should be the LAST (SIXTH) statement after rearrangement?
    a)    A
    b)    F
    c)    D
    d)    C
    e)    B

    Answers:                         

    1). a) 2). a) 3). a) 4). a) 5). d) 6). d) 7). b) 8). a) 9). d) 10). b)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: