English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-24:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q.1-5): There are five sentences given below. Arrange them into a meaningful order to form a paragraph and then answer the following questions.

    (A) If the meeting of Asian leaders has achieved anything, it is to exert a bit more pressure of Pakistan than on India.
    (B) Even then, there may be a slight movement forward considering that Pakistan is now fully aware that its lies are no longer effective.
    (C) The Almaty conference has underlined the continuing stalemate in India-Pakistan relations.
    (D) Beyond that, the situation remains virtually unchanged both on the border and in the capitals of the two countries engaged in perhaps the most dangers confrontation in the history.
    (E) It has been caught out so often that bland assertions of the kind made by Musharraf to stop Pakistani soil being used by terrorists are no longer believed.

     1). Which will be theLAST sentence of the paragraph?
    a)  E
    b)  C
    c)  B
    d)  D
    e)  A

    2).Which will be theSECOND sentence of the paragraph?
    a)  E
    b)  C
    c)  D
    d)  B
    e)  A

    3).Which sentence will be theFOURTH in the paragraph?
    a)  C
    b)  E
    c)  A
    d)  D
    e)  B

    4).Which will be theTHIRD sentence of the paragraph?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    5).Which will be theFIRSTsentence of the paragraph?
    a)  B
    b)  A
    c)  D
    d)  E
    e)  C

    Directions (Q.6-10): Given below are six sentences, ie A, B, C, D, E and F, which have been presented in a wrong order. Arrange them in order to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    (A) Some others. Like the European nations, have a low birth rate and a low death rate.
    (B) Many others have a high birth rate with a low death rate.
    (C) Different countries show different patterns of growth.
    (D) Some have a high birth rate and still have a high death rate.
    (E) Compared to this in Europe the growth rate is low.
    (F) The developing countries show the most rapid growth rate.

    6).Which will be theLAST sentences in the paragraph?
    a)  D
    b)  C
    c)  B
    d)  A
    e)  E

    7).Which will be theFIRST sentence in the paragraph?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E

    8).Which will come atSECOND place in the paragraph?
    a)  E
    b)  C
    c)  B
    d)  D
    e)  A

    9).Which sentence will come atFIFTHplace in the paragraph?
    a)  F
    b)  A
    c)  B
    d)  D
    e)  C

    10).Which will be theTHIRD sentence in the paragraph?
    a)  E
    b)  A
    c)  F
    d)  B
    e)  D

    Answers:                    
    1). d)  2). d)  3). c)  4). e)  5). e)  6). e)  7). c)  8). d)  9). a)  10). b)
    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: