English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-22:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-5): Given below are six sentences A, B, C, D, E and F in a wrong order. Arrange them in the proper order so as to from a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    (A) The provisions under Article 41 of the Constitution for the welfare of the elders are not adequate.
    (B) Besides, given the advance in medical since and healthcare, the number of elderly people has increased manifold.
    (C) Some countries have found ways to take care of the elderly people.
    (D) With the breakdown of joint family system and the strain of modern life, elderly people no longer receive the attention they deserve.
    (E) Besides devising new schemes, there is need to sensitise the families about the senior citizens’ problems.
    (F) But India, government schemes are still ad hoc and hardly touch the periphery of the problem.

    1).Which will be the FIRST sentence of the paragraph?
    a)  A
    b)  B
    c)  C
    d)  D
    e)  E
    2).Which will be the LAST sentence of the paragraph?
    a)  E
    b)  D
    c)  C
    d)  B
    e)  A

    3).Which sentence will come at SECOND place in the paragraph?
    a)  E
    b)  A
    c)  F
    d)  C
    e)  B

    4).Which will be the FOURTH sentence of the paragraph?
    a)  C
    b)  E
    c)  F
    d)  D
    e)  B

    5).Which sentence will come at FIFTH place in the paragraph?
    a)  B
    b)  A
    c)  E
    d)  D
    e)  F

    Directions (Q. 6-10): Given below are six sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence to from a meaningful paragraph; then answer the questions given below.

    (A) Most people find meaning in their lives through their relationships and the other activities they are involved in.
    (B) The opposite of having meaning in your life is a feeling of meaninglessness.
    (C) Furthermore, relationships in which you can find meaning possess a valuable source of stability and cohesion.
    (D) Happiness and fulfillment entails finding meaning in file.
    (E) These relationships and activities express your feelings.
    (F) Meaninglessness has connotations of emptiness, apathy, boredom and non-being.
    (G) People are meaning seeking beings.

    6).Which of the following will be the THIRD sentence?
    a)  B
    b)  C
    c)  A
    d)  D
    e)  F

    7).Which of the following will be the FIRST sentence?
    a)  C
    b)  F
    c)  E
    d)  G
    e)  B

    8).Which of the following will be the SIXTH sentence?
    a)  C
    b)  D
    c)  E
    d)  B
    e)  A

    9).Which of the following will be the LAST sentence?
    a)  A
    b)  C
    c)  F
    d)  D
    e)  B

    10).Which of the following will be the FOURTH sentence?
    a)  C
    b)  E
    c)  G
    d)  A
    e)  F

    Answer:
    1) d)  2) a)  3) e)  4) c)  5) b)  6) b)  7) d)  8) b)  9) e)  10) b)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: