English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-19:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow.

    (A) The blame for lacking creatively is, however, put on the present generation by the modem educationists.
    (B) The concept of home-work began so that the pupils could revise that was being taught in the class.
    (C) By doing so, most of the schools took away the leisure time of the children.
    (D) Instead, these educationists should suggest lowering of burden homework to the commission for educational reforms.
    (E) The purpose of this concept was, however, defeated when the schools started overburdening students with so called homework.
    (F) Lack of such leisure time does not allow the children to develop creative pursuits.

    1).Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement?
    a)   A
    b)   E
    c)   D
    d)   F
    e)   C

    2).Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    3).Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   D
    d)   E
    e)   F

    4).Which of the following sentence should be the SIXTH (LAST) after rearrangement?
    a)   B
    b)   C
    c)   D
    d)   E
    e)   F

    5).Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   E
    e)   F

    Directions (Q. 6-10): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) to make a meaningful paragraph and then answer the questions which follow.

    (A) Had it been not for them, Indian banks would have had their hands tied down too.
    (B) Toady, almost all the countries are facing the heat of recession.
    (C) One of these is the strict RBI and SEBI rules which regulated banking sector very efficiently.
    (D) This could have led to massive losses to them, which could have percolated to other sectors as well.
    (E) However there are a few things which help India in bouncing back from the state of recession.
    (F) Like others India too has not remained immune to the epidemic.

    6).Which of the following sentence should be the THIRD after rearrangement?
    a)   A
    b)   E
    c)   D
    d)   F
    e)   C

    7).Which of the following sentence should be the FIRST after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E

    8).Which of the following sentence should be the SECOND after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   D
    d)   E
    e)   F

    9).Which of the following sentence should be the SIXTH (LAST) after rearrangement?
    a)   C
    b)   E
    c)   D
    d)   B
    e)   F

    10).Which of the following sentence should be the FIFTH after rearrangement?
    a)   B
    b)   C
    c)   A
    d)   E
    e)   F

     Answer:
    1) e)  2) b)  3) d)  4) c)  5) a)  6) b)  7) b)  8) e)  9) c)  10) c)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: