English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-10
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-10:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q.1-5): Rearrange the following sentences to form a meaningful paragraph and answer the questions given below:

    (A) We must explore new methods of boosting agricultural development and grow more food.
    (B) The scientists should be encouraged to contribute.
    (C) Food can also be had by import.
    (D) The most important factor in any planning for India’s development and economic uplift is that of turning a hungry, discontented people into a happy well-fed one.
    (E) Whatever be the way and means, India must feed its hungry millions.
    (F) They should be given due scope for carrying on experiments and researches.
    (G) The problem, therefore, reduces itself to one of agricultural development.

    1).Which of the following is theFourthsentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   D
    c)   E
    d)   G
    e)   F

    2).Which of the following is FIFTHsentence in the paragraph?
    a)   G
    b)   A
    c)   D
    d)   C
    e)   E

    3).Which of the following is theTHIRDsentence in the paragraph?
    a)   F
    b)   A
    c)   G
    d)   D
    e)   E

    4).Which of the following is theLASTsentence in the paragraph?
    a)   F
    b)   C
    c)   D
    d)   B
    e)   G

    5).Which of the following is theSECONDsentence in the paragraph?
    a)   B
    b)   E
    c)   C
    d)   G
    e)   F

    Directions(Q. 6-10): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    (A) Whereas Charge Card would require the card holder’s account in the concerned bank, the dues on the Credit Card can be paid by a cheque drawn on any bank.
    (B) The difference between the Credit and Change Card is that, in case of Charge Card, the amount becomes payable immediately on the debit to the account.
    (C) The credit card might cause credit risk for the card issuing banks.
    (D) Whereas no fee is levied if the full amount billed is paid within a given due date, a service fee/interest is charged on the payment which is deferred.
    (E) In case of Credit Cards, the card holder is sent a bill indicating the dues and he/she has the option to pay the entire amount as soon as the bill is received or choose to pay only certain percentage of the amount billed, in which case the card holder gets a credit to the extent of the balance amount of the bill.
    (F) Like other loan advances, Credit Card dues may also be defaulted.
    (G) In other words, a Credit Card holder need not maintain an account with the card-issuing bank.

    6).Which of the following would be theLAST (SEVENTH) sentence after rearrangement?
    a)   G
    b)   B
    c)   A
    d)   F
    e)   C

    7).Which of the following would be theSECONDsentence after rearrangement?
    a)   E
    b)   F
    c)   G
    d)   A
    e)   B

    8).Which of the following would be theFIFTHsentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   C
    c)   D
    d)   G
    e)   F

    9).Which of the following would be theFIRSTsentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   B
    c)   E
    d)   C
    e)   A

    10).Which of the following would be theSIXTH sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   A
    c)   F
    d)   E
    e)   G

    Answers:                         
    1). a)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos