English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams

    English Questions (Sentence Improvement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-9
    English Questions (Sentence Rearrangement) for Upcoming AAO/SO Exams Set-9:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming AAO/SO Exams was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions (Q. 1-5): Rearrange the following five sentence (A), (B), (C), (D), (E) in the proper sequence so as to from a meaningful paragraph and then answer the questions given below them.

    (A) Philosophy has not been an exception to this general characteristic of the period.
    (B) New nations have arisen and the map of the world has had to be redrawn in this period.
    (C) A round the turn of the century a revolution began in philosophy which is not yet over.
    (D) Even science has progressed at a rate barely conceivable to most people before this century.
    (E) The 20th century has been a time of rapid change in several fields.

    1). Which of the following should be the FIRST sentence in the paragraph?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    2). Which will be the SECOND sentence in the paragraph?
    a)    E
    b)    D
    c)    C
    d)    B
    e)    A

    3). Which will be THIRD sentence in the paragraph?
    a)    D
    b)    C
    c)    A
    d)    B
    e)    E

    4). Which sentence should come at FOURTH place in the paragraph?
    a)    B
    b)    A
    c)    E
    d)    C
    e)    D

    5). Which will be the LAST sentence in the paragraph?
    a)    A
    b)    E
    c)    C
    d)    B
    e)    D

    Directions (Q. 6-10): Some sentences are given below. You have to arrange them in order to frame a meaningful paragraph and then answer the following questions.

    (A) Invaders came to India and looted it of its wealth.
    (B) Today we may rich in wealth, but not rich at heart.
    (C) Sadly, now the situation has changed.
    (D) India has a glorious past with rich cultural heritage.
    (E) In fact, materialism has taken the place of spiritualism.
    (F) But they too admired the Indians.

    6). Which sentence will come at FIRST place in the paragraph?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    7). Which will be the LAST sentence of the paragraph?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    8). Which sentence will come at SECOND place in the paragraph?
    a)    E
    b)    D
    c)    F
    d)    A
    e)    B

    9). Which will be the FIFTH sentence in the paragraph?
    a)    A
    b)    B
    c)    C
    d)    D
    e)    E

    10). Which will be the THIRD sentence of the paragraph?
    a)    F
    b)    B
    c)    D
    d)    E
    e)    A

    Answer:
    1) e) 2) d) 3) a) 4) b) 5) c) 6) d) 7) e) 8) d) 9) b) 10) a)

    For More Practice English Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: