Expected General Awareness Questions (Appointments) for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions (Appointments) for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions (Appointments) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Who is the new Managing Director and CEO of Andhra Bank?
    a)   Vijay Keshav
    b)   Suresh N Patel
    c)   Parthasarathi Mukherjee
    d)   Bhusan Kumar
    e)   Sunil Kanoria


    2). Who has been appointed as the new Executive Director of RBI?
    a)   Jtotindra Mehta
    b)   Shaktikanda Das
    c)   Deepak Singhal
    d)   Samiran Chakraborty
    e)   Sekar Babu


    3). Who among the following was given an additional charge as CEO of Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)?
    a)   Anitha Kapur
    b)   Kaher Kazem
    c)   Gaurav Wadhwa
    d)   Ashish Bahuguna
    e)   None of these


    4). Who has been sworn as the new Prime Minister of Egypt?
    a)   Sherif Ismail
    b)   Mamdy Youla
    c)   Bidhya Devi Bhandari
    d)   Malcolm Turnbull
    e)   None of these


    5). Who has been appointed as the new MD and CEO of Canara Bank?
    a)   Chandra Sekhar Ghosh
    b)   Rakesh Sharma
    c)   P S Jayakumar
    d)   Narendra Singh
    e)   Rana Kapoor


    6). Justice T S Thakur has sworn as the ______ Chief Justice of India?
    a)   49th
    b)   42nd
    c)   43rd
    d)   47th
    e)   44th


    7). Who has been appointed as the new Chairman of the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
    a)   Najib Shah
    b)   Arun Kumar Jain
    c)   Pradip Bhargav
    d)   Sumi Ghosh
    e)   Reva Khetrapal


    8). Name the person who has been appointed as the new Executive Director of International Monetary Fund (IMF)?
    a)   Rattan Lal Hangloo
    b)   Shyamal K Sarkar
    c)   Gopal Subramanium
    d)   Subir Vithal Gokaran
    e)   Shashidhar Sinha


    9). The Metropolitan Stock Exchange has set to appoint ________ as its interim MD and CEO.
    a)   Sanjay Chopra
    b)   Kaher Kazem
    c)   Riyad Mathew
    d)   Udai Kumar
    e)   None of these


    10). Who among the following has appointed as the Chairman of the World Travel and Tourism Council India Initiative (WTTCII)?
    a)   Kapil Chopra
    b)   Sanjeev Sharma
    c)   Sandeep Kishore
    d)   Ganesh Mani
    e)   Sanjay Gupta

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). d) 4). a) 5). b) 6). c) 7). b) 8). d) 9). d) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    Online Mock Tests 2019: