Expected General Awareness Questions (Awards& Honors) for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions (Awards& Honors) for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions (Awards& Honors) for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Who has been honored with the ITC Sangeet Samman Award?
    a)   Lalgudi Jayaraman
    b)   L Subramaniam
    c)   G J R Krishnan
    d)   H K Venkatram
    e)   A S R Vinu


    2). Which of the following IT companies has won the “Forbes Top 100 Middle East-Global Meets Local 2015” Award?
    a)   TCS
    b)   Wipro
    c)   Tech Mahindra
    d)   Infosys
    e)   HCL


    3). Name the bollywood actor who won the Lifetime achievement award at the Dubai International Film Festival (DIFF)?
    a)   Anupam Kher
    b)   Pankaj Kapur
    c)   Dilip Kumar
    d)   Naseeruddin Shah
    e)   Irrfan Khan


    4). Who is the winner of 2015 Harvard Humanitarian of the Year Award?
    a)   Vikram Gokhale
    b)   Kailash Satyarthi
    c)   Kartik Chandran
    d)   Prasoon Joshi
    e)   None of these


    5). Name the Indian music director who won the prestigious Hridaynath Mangeshkar Award 2015?
    a)   Naddem Shravan
    b)   R D Burman
    c)   A R Rahman
    d)   Illaiyaraaja
    e)   None of these


    6). Who is the winner of the European Union’s Prestigious Sakharov Prize 2015?
    a)   Shamim Hanfi
    b)   Raif Badawi
    c)   Sunjeev Sahota
    d)   Aqeela Asifi
    e)   None of these


    7). Which of the following organization has won the Skoch Awards for Smart Governance Initiative?
    a)   ESIC
    b)   AAI
    c)   CBEC
    d)   EPFO
    e)   None of these


    8). Which of the following has won the 2015 Aegis Graham Bell Award for innovation in Internet of Things (IoT)?
    a)   Infosys
    b)   Wipro
    c)   Infosys
    d)   Tech Mahindra
    e)   HCL


    9). Prime Minister of which of the following countries has won the UN Award for Leadership on Changing Climate?
    a)   Singapore
    b)   Maldives
    c)   Bangladesh
    d)   Nepal
    e)   Indonesia


    10). Who among the following has won the Lifetime Achievement Award at Asian Business Leadership Forum 2015?
    a)   Hinduja Brothers
    b)   Ahuja Brothers
    c)   Reliance
    d)   Adani Group
    e)   TATA Group

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). d) 4). b) 5). c) 6). b) 7). d) 8). b) 9). c) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: