Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which Indian State has become the top performer for its exemplary work in the field of information technology during the “Digital India Week 2015” ?
    a)   Karnataka
    b)   West Bengal
    c)   Jharkhand
    d)   Chhattisgarh
    e)   Uttar Pradesh


    2). Col. C.K. Nayudu Lifetime Achievement award for 2015 has been conferred upon which of the following ?
    a)   Ravi Shastri
    b)   Sunil Gavaskar
    c)   Syed Kirmani
    d)   KapilDev
    e)   Vengsarkar

    3). Whoamoung the following has been appointed as the brand ambassador of telecom company Reliance Jio?
    a)   Aamir Khan
    b)   Salman Khan
    c)   Shah Rukh Khan
    d)   Amitabh Bachan
    e)   RanbirKapoor

    4). Which of the following countries has launched the DAMPE satellite?
    a)   China
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   USA
    e)   Singapore

    5). Which of the following companies has signed the deal with Hindustan Aeronautics Limited to manufacture 200 Kamov 226T light helicopters in India?
    a)   Mahindra Defence
    b)   Boeing Corporation
    c)   Israel Defence Corporation
    d)   Rostech State Corporation
    e)   None of these

    6). Which of the following teams has won the 2015 FIFA Club World Cup?
    a)   Sanfrecce Hiroshima
    b)   Barcelona FC
    c)   River Plate
    d)   Auckland City
    e)   None of these

    7). Taxpayers with annual income more than ____________ will not get subsidized cooking gas (LPG) from 2016.
    a)   Rs. 5 lakh
    b)   Rs. 10 lakh
    c)   Rs. 15 lakh
    d)   Rs. 7 lakh
    e)   Rs. 12 lakh

    8). Who of the following has been honored with the Garwood Award for ‘Outstanding Global Leader in Open Innovation’?
    a)   NarendraModi
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   ArunJaitley
    d)   Rajnath Singh

    9). Who of the following will head the Judicial Committee on One Rank One Pension (OROP) scheme?
    a)   Y V Reddy
    b)   L Narasimha Reddy
    c)   Sanjay Mishra
    d)   Wykrhm Reddy
    e)   Subramanian

    10). RevaKhetrapal is the new Lokayukta of which of the following state?
    a)   Delhi
    b)   Gujarat
    c)   Karnataka
    d)   Haryana
    e)   Tamil Nadu

    Answers:                         
    1). d) 2). c) 3). c) 4). a) 5). d) 6). b) 7). b) 8). b) 9). b) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: