Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which country holds the world’s largest foreign exchange reserves at present?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   US
    d)   UAE


    2). Who is the new MD and CEO of Andhra Bank?
    a)   Ashok K Kantha
    b)   J K Garg
    c)   Suresh N Patel
    d)   K M Mani


    3).The Annual Hundred Drums Wangala Festival was recently held at which state?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Jammu& Kashmir
    c)   Meghalaya
    d)   Manipur


    4). Name the new executive director at the IMF who will represent India, Bhutan, Bangladesh and Sri Lanka?
    a)   Subir Gokarn
    b)   Shaktikanta Das
    c)   Samiran Chakraborty
    d)   Reva Khetrapal


    5).What is the headquarters of the Bank for International Settlements (BIS)?
    a)   Rome, Italy
    b)   Basel, Switzerland
    c)   Montreal, Canada
    d)   Washington DC, USA


    6).Who has been newly elected as the vice-chairman of the Bank for International Settlements (BIS)?
    a)   K V Kamath
    b)   Jin Liqun
    c)   Jim Yong Kim
    d)   Raghuram Rajan


    7).What is the venue of the 2015 G20 Summit?
    a)   Seoul, South Korea
    b)   Antalya, Turkey
    c)   Brisbane, Australia
    d)   Hangzhou, China


    8).Who is the winner of the 2015 International Children’s Peace Prize?
    a)   Marlon James
    b)   Raif Badawi
    c)   Abraham M Keita
    d)   Angus Deaton


    9).What is percentage of Swachh Bharat Cess was imposed by the government on all taxable services which was effected from November 2015?
    a)   1.5%
    b)   1%
    c)   0.5%
    d)   0.7%


    10).Name the Indian Shooter who recently won gold at Asian Shooting Championship?
    a)   Heena Sidhu
    b)   Anjali Bhagwat
    c)   Abhinav Bindra
    d)   Gagan Narang

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). c) 4). a) 5). b) 6). d) 7). b) 8). c) 9). c) 10). a)

     For More Expected GK Questions: Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos