Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). What is the position of PM Narendra Modi on the Forbes’ list of most powerful persons 2015?
    a)   7th
    b)   8th
    c)   9th
    d)   10th


    2). Name the city where the International Terra Madre or Slow Food festival was held recently?
    a)   Dimapur
    b)   Guwahati
    c)   Shillong
    d)   Aizawl


    3).John Magufuli has been elected as the new President of _________.
    a)   Tanzania
    b)   Kenya
    c)   Congo
    d)   Nigeria


    4). Who is the present chairman of the committee on Bankruptcy Law Reforms?
    a)   R V Easwar
    b)   T S R Subramanian
    c)   Ashok Misra
    d)   T K Viswanathan


    5).Which state government has recently approved the revised scheme, APJ Abdul Kalam Amrut Yojna to provide nutrition to pregnant and lactating women in the tribal areas?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Punjab
    c)   Maharashtra
    d)   Bihar


    6).Name the Vice President of Maldives who has been impeached recently?
    a)   Nanda Bahadur Pun
    b)   Ahmed Adeeb
    c)   Abdul Rashid Dostum
    d)   Danny Faure


    7).India and Russia joint military exercise named as ‘INDRA-2015’ was recently held at ________.
    a)   Thirunanthapuram, Kerala
    b)   Bikaner, Rajasthan
    c)   Pune, Maharashtra
    d)   Bhopal, Madhya Pradesh


    8).Who is the winner of the Men’s singles title of 2015 Swiss Indoors Basel?
    a)   Novak Djokovic
    b)   Rafael Nadal
    c)   Roger Federer
    d)   Andy Murray


    9).Name the country which was recently hit by a rare tropical cyclone Chapala?
    a)   Iran
    b)   Canada
    c)   Philippines
    d)   Yemen


    10).Who is the winner of the prestigious 2015 Vishnudas Bhave Award for his contribution to Marathi theatre?
    a)   Pijush Ganguly
    b)   Naseeruddin Shah
    c)   Bhalchandra Pendharkar
    d)   Vikram Gokhale

    Answers:                         
    1). c) 2). c) 3). a) 4). d) 5). c) 6). b) 7). b) 8). c) 9). d) 10). d)

     For More Expected GK Questions: Click Here

    Online Mock Tests 2019: