Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which of the following has allowed NRI to subscribe for National Pension Scheme?
    a)   PFRDA
    b)   RBI
    c)   SEBI
    d)   Finance Ministry


    2). According to the new World Wealth Report, which country ranks 1st among the top 20 wealthiest country?
    a)   Australia
    b)   China
    c)   US
    d)   Russia


    3).Vikalp Scheme is related to ________.
    a)   Indian Army
    b)   Indian Postal Department
    c)   Indian Navy
    d)   Indian Railway


    4). Three Scientist has been selected for the Nobel Prize for Medicine of the year 2015, Who among the following is NOT one them?
    a)   David Anderson
    b)   Youyou Tu
    c)   Satoshi Omura
    d)   William Campbell


    5).Which Indian Airport has received the World Quality Commitment (WQC) award recently?
    a)   Goa International Airport
    b)   Mangaluru International Airport
    c)   Indira Gandhi International Airport
    d)   Trivandrum International Airport


    6).Ashish Bahuguna, the Chariman of the FSSAI, has been given an additional charge as CEO, after shifting _________ to the NITI Aayog?
    a)   Utpal Kumar Singh
    b)   L.Sharma
    c)   Yudhvir Singh Malik
    d)   Asit Tripathy


    7).Among the following who has won the Mexican Grand Prix 2015?
    a)   Sebastian Vettel
    b)   Sergio Perez
    c)   Lewis Hamilton
    d)   Nico Rosberg


    8).Rashtriya Ekta Diwas is celebrated on _______.
    a)   31st October
    b)   30th October
    c)   28th October
    d)   26th October


    9).Which pair has won the BNP Paribas Women’s Doubles WTA finals?
    a)   Cara Clack and Garbine Muguruza
    b)   Sania Mirza and Martina Hingis
    c)   Martina Hingis and Cara Clack
    d)   Sania Mirza and Garbine Muguruza


    10).Which of the following persons has been named as the World Rugby Player of the year 2015?
    a)   Rod Show
    b)   Jacques Rogge
    c)   Daniel Carter
    d)   Mat Hocken

    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). d) 4). a) 5). b) 6). c) 7). d) 8). a) 9). b) 10). c)

     For More Expected GK Questions: Click Here

    Online Mock Tests 2019: