Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Name the media companies which has signed a MOU with ministry of Health& family welfare to broadcast public health issues related programme?
    a)   NDTV
    b)   Starplus
    c)   Doordarshan
    d)   CNN


    2).Who among the following cricketers has suspended from bowling in international cricket by ICC?
    a)   Morne Morkel
    b)   Sunil Narine
    c)   J P Faulkner
    d)   S L Malinga


    3).NETAP programme is related to which of the following Ministries?
    a)   Ministry of Shipping
    b)   Ministry of Steel
    c)   Ministry of Human Resource Development
    d)   Ministry of Minority Affairs


    4).Which of the following countries has been ranked at the top of ITU’s ICT Development Index (IDI) 2015?
    a)   Germany
    b)   Japan
    c)   South Korea
    d)   Australia


    5).Which of the following bank has decided to provide a loan of $ 1 billion to power grid corporation& India?
    a)   ADB
    b)   BRICS Bank
    c)   World Bank
    d)   AIIB


    6).How many major amendments have been approved by the union cabinet in Real Estate Regulatory Bill 2015?
    a)   15
    b)   12
    c)   17
    d)   20


    7).Robert Lewandowski is related to which of the following sports?
    a)   Cricket
    b)   Tennis
    c)   Foot Ball
    d)   Badminton


    8).Which of the following countries bagged the order to supply bullet trains to India?
    a)   Germany
    b)   Japan
    c)   Brazil
    d)   Spain


    9).Which of the states has recently approved the grant for its state seeds corporation?
    a)   Haryana
    b)   Punjab
    c)   UP
    d)   Maharashtra


    10).Which of the following countries parliament has passed a new Security Bill recently?
    a)   India
    b)   China
    c)   Malaysia
    d)   Singapore

    Answers:
    1). c) 2). b) 3). c) 4). c) 5). a) 6). d) 7). c) 8). b) 9). d) 10). c)
     For More Expected GK Questions: Click Here
    Online Mock Tests 2019: