Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).SK, Bhattacharya passed away. He was _________.
    a)   Former FIFA referee
    b)   A noted Indian musician
    c)   A chief Economist
    d)   Noted writer& poet


    2).Who won the female player of the year Award in Badminton?
    a)   Saina Nehwal
    b)   Martina Hingis
    c)   Carolina marin
    d)   Sania Mirza


    3).Which of the following countries has topped in terms of the Black money reported by the GFI?
    a)   India
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Mexico


    4).Which of the following IT companies recently bagged four awards at the recently concluded “European Software Testing Awards 2015”?
    a)   Tech Mahindra
    b)   Infosys
    c)   HCL
    d)   TCS


    5).Which of the following Indian Institutes has found anti-cancer molecules?
    a)   RGPV
    b)   SGPGI
    c)   AIIMS
    d)   MRI


    6).As per the latest Gartner report, by how much percent points is the Indian software Industries growing?
    a)   14.1%
    b)   12.8%
    c)   9.7%
    d)   18.8%


    7).Which of the following states governments has signed an Expression of interest with Reitzed Group?
    a)   MP
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Maharashtra


    8).In the recently launched SETU programme, what does SETU stand for?
    a)   Self employment and testing unit
    b)   Self employment and training utility
    c)   Simplified educational training unit
    d)   Self employment and talent utilization


    9).Who among the following persons has been appointed as the non-official director of BEL?
    a)   R K shevgaonkar
    b)   K Bhaskar Rao
    c)   Satyajeet chakraborty
    d)   Shail bhatt


    10).How many terrorist Organizations were banned by the central government recently?
    a)   45
    b)   39
    c)   27
    d)   12

    Answers:
    1). a) 2). c) 3). c) 4). d) 5). a) 6). b) 7). c) 8). d) 9). a) 10). b)
    For More Expected GK Questions: Click Here
    Online Mock Tests 2019: