Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for IBPS Clerk Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

     1).Tata Trusts has tied-up with which of the following non-profit educational Organizations to provide free online education?
    a)   Air University Foundation
    b)   Columbia International University
    c)   Khan Academy
    d)   Harvard Business School
    e)   His University


    2).Which of the following states recently hosted the first-ever International Bird Festival?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Uttar Pradesh
    e)   Goa


    3).Which of the following villages in Karnataka was recently declared India’s first “Smokeless Village”?
    a)   Vyachakurahalli
    b)   Gulakamale
    c)   Dharmavarahalli
    d)   Vidurashwatha
    e)   Thollapalli


    4)._________defeated Netherlands to win the bronze in the Hockey World league final?
    a)   Canada
    b)   Japan
    c)   India
    d)   England
    e)   Germany


    5).The Governor of the Yemen’s City of ___________ was recently killed in a bomb blast?
    a)   Aden
    b)   Shibam
    c)   Ibb
    d)   Tarim
    e)   Jibla


    6).Which of the following Scientists was recently appointed as the Earth Science Secretary?
    a)   M. Rajeevan Nair
    b)   Dr. V. K.Gaur
    c)   Prof. Ram Sagar
    d)   Dr. R. R.Kelkar
    e)   Dr. J.N Goswami


    7).The Taiwan Semi conductor Manufacturing Company has announced plans to set up its first advanced manufacturing plant in _____________?
    a)   Hong Kong
    b)   South Korea
    c)   North Korea
    d)   China
    e)   Mongolia


    8).Ola Cabs has appointed ______________ as its corporate president to lead new initiatives?
    a)   Tarun Jain
    b)   Joy Bandekar
    c)   Vivek Bhandari
    d)   Shiv Dikshit
    e)   Rajiv Bansal


    9).The Consumption of which of the following products recently hit a five-year high in India?
    a)   Petroleum Products
    b)   Natural Resources
    c)   Precious metals
    d)   Electronic items
    e)   Pharma Products


    10).Who is the MD and CEO of Federal bank?
    a)   Nilesh Shivji Vikamsey
    b)   Kulangara Paulo Hormis
    c)   Shyam Srinivasan
    d)   Johnson K Jose
    e)   C. Balagopalakrishna

    Answers:                         
    1). c) 2). d) 3). a) 4). c) 5). a) 6). a) 7). d) 8). b) 9). a) 10). c)

    For More Expected GK Questions: Click Here

    Online Mock Tests 2019: