Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1. On which date, the International Day for Victims of Genocide is observed?
    a)   December 6
    b)   December 9
    c)   December 11
    d)  December 21
    e)     December 23


    2.  Goa government has approved Rs 981.11 crore proposal for which of its city for smart city plan?
    a)   A.Vasco
    b)   B.Ponda
    c)   C.Margao
    d)   D.Panaji
    e)   None of these


    3. Who among the following received lifetime achievement award at Asian Business Leadership forum 2015?
    a)   Hinduja Brothers
    b)   Jeff Bezos
    c)   Anand Mahindra
    d)   Adi Godrej
    e)   None of these


    4. To review defence cooperation between the two countries, Chief of the Army Staff General Dalbir Singh Suhag is on a five day official visit to which country?
    a)     Sri Lanka
    b)     Myanmar
    c)     China
    d)     Bangladesh
    e)     Singapore


    5. Which of the following companies appointed Joy Bandekar as their Corporate President?
    a)     Flip Kart
    b)     Myantra
    c)     Ola
    d)     Uber
    e)     Snap deal


    6. Who is named as the Sports Illustrated‘s 2015 Sportsperson of the Year?
    a)     Sania Mirza
    b)     Lyndrea Price
    c)     Serena Williams
    d)     Venus Williams
    e)     Flavia Pennetta


    7. Union Government has added how many drugs including that of HIV/AIDS, Cancer and Hepatitis C to the National List of Essential Medicines (NLEM)?
    a)     123
    b)     105
    c)     106
    d)     119
    e)     110


    8. Who of the following has been conferred with 2015 Sanctuary Legend Award?
    a)     Norma Alvares
    b)     Ashok Kumar
    c)     Varad Giri
    d)     Param Jit Singh
    e)     None of these


    9. Which e-commerce giant will invest in Chinese online food delivery service Ele.me?
    a)     Snap deal
    b)     Amazon
    c)     Flip kart
    d)     Alibaba
    e)     eBay


    10. GAIL (India) Limited launched which portal for monitoring the pipeline Right of Use (RoU) through space technology?
    a)     Bhuvan-GAIL portal
    b)     GEO-store portal
    c)     K&J Satelite Portal
    d)     StarOne C2 Portal
    e)     None of these

    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). a) 4). a) 5). c) 6). c) 7). c) 8). b) 9). d) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    Online Mock Tests 2019: