Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Who has been appointed as the Chairman of Target Olympic Podium Scheme (TOPS)?
    a)   Anju Bobby George
    b)   Anurag Thakur
    c)   Vijay Kumar
    d)   Gagan Narang
    e)   Yogeshwar Dutt


    2). Which of the following ministries has launched the Sugamya Bharat Abhiyan Scheme?
    a)   Ministry of Women& Child Development
    b)   Ministry of Social Justice& Empowerment
    c)   Minister of Law& Justice
    d)   Ministry of Health& Family Welfare
    e)   Ministry of Human Resource Development


    3). 7th edition of the Water Loss 2016 will be hosted at ______.
    a)   Goa
    b)   Hyderabad
    c)   Mumbai
    d)   Bengaluru
    e)   Bhopal


    4). Who has been appointed as the Chairman of Administrative Staff College of India (ASCI) ?
    a)   Rajendra K Pachauri
    b)   ShashiKant Sharma
    c)   K Padmanabhaiah
    d)   Y V Reddy
    e)   S M Dutta


    5). World Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Day was observed on _______.
    a)   12th November
    b)   14th November
    c)   16th November
    d)   18th November
    e)   20th November


    6). According to the 3rd edition of the Global Terrorism Index (GTI) 2015, India has ranked as _____ most affected nation by terrorism.
    a)   4th
    b)   6th
    c)   10th
    d)   12th
    e)   14th


    7). What is the venue of the SKILLS 2015 – International Conference which was recently held?
    a)   Hyderabad
    b)   Bengaluru
    c)   New Delhi
    d)   Surat
    e)   Kolkata


    8). Which among the following state governments has planned to launch a scheme on accident insurance for farmers?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Kerala
    d)   Gujarat
    e)   Andhra Pradesh


    9). Which among the following organization has recently launched the Financial Infrastructure Development Network (FIDN)?
    a)   APEC
    b)   ADB
    c)   BRICS
    d)   World Bank
    e)   AIIB


    10). Name the Indian State which has launched the Asia’s first “Gyps Vulture Reintroduction Programme”?
    a)   Maharashtra
    b)   Haryana
    c)   Rajasthan
    d)   Punjab
    e)   Uttar Pradesh

    Answers:                         
    1). a) 2). b) 3). d) 4). c) 5). d) 6). b) 7). a) 8). b) 9). a) 10). b)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    Online Mock Tests 2019: