Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). What is the name of the first UNSECO Biosphere Reserve Lake which was recently launched in Myanmar?
    a)   Inle Lake
    b)   Jile Lake
    c)   Kele Lake
    d)   Pele Lake
    e)   None of these


    2). Which of the following auto mobile company has launched the “Safe Move-Traffic Safety Campaign”?
    a)   TVS Motors
    b)   Ashok Leyland
    c)   TATA Motors
    d)   Hyundai Motors India
    e)   Mahindra& Mahindra


    3). What is the ambition of the GIAN Scheme which was recently launched by the Union Government?
    a)   To improve the telecom sector
    b)   To increase solar usage
    c)   To boost higher education
    d)   To develop rural environment
    e)   None of these


    4). Who has been crowned as the Miss World 2015 at the Beauty of Crown Theater in Sanya, China?
    a)   Annika Grill
    b)   Vivian Serrana Lanos
    c)   Mireia Lalaguna Royo
    d)   Alyssa Mary Rose
    e)   Chantel O Brian


    5). World Tsunami Awareness Day is observed on ________.
    a)   8th November
    b)   12th November
    c)   2nd November
    d)   5th November
    e)   18th November


    6). Lok Sabha has passed the Payment of Bonus (Amendment) Bill, 2015, which seeks to amend the Payment of Bonus Act, _________.
    a)   1972
    b)   1962
    c)   1975
    d)   1965
    e)   1970


    7). Which of the following committee is related to “Possible Tax Rates under Goods and Services Tax (GST)”?
    a)   Kamath Committee
    b)   Abid Hussian Committee
    c)   Arvind Subramanian Committee
    d)   Adhyarjuna Committee
    e)   None of these


    8). The headquarters of National Institute of Wind Energy (NIWE) are located at _____.
    a)   Kolkata
    b)   Chennai
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai
    e)   Kochi


    9). Who has been elected as the new president of Argentina?
    a)   Sergio Mattarella
    b)   Prokopis Pavlopoulos
    c)   Malcolm Turnbull
    d)   Mauricio Macri
    e)   Muhammadu Buhari


    10). Who is the winner of the Abu Dhabi F1 Grand Prix 2015?
    a)   Nico Rosberg
    b)   Lewis Hamilton
    c)   Kimi Raikkonen
    d)   Sebastian Vettel
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). a) 2). d) 3). c) 4). c) 5). d) 6). d) 7). c) 8). b) 9). d) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here
    Online Mock Tests 2019: