Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). What is the India’s Rank in the Global Gender Cap Index 2015?
    a)   110
    b)   102
    c)   105
    d)   108
    e)   101


    2). Name the Chinese supercomputer which was recently declared as the world’s most powerful system for the Sixth time?
    a)   Tianhe-2
    b)   Juqueen
    c)   Fujitsu-2
    d)   Shaheen-II
    e)   Piz Daint


    3). Which of the following states has recently entered the Guinness Book of World Records for planting the most number of Saplings in one day?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Meghalaya


    4). Name the Syrian Journalist who has won the Reporters Without Borders Award?
    a)   Sami Al Hajj
    b)   Zaina Erhaim
    c)   Veronica Guerin
    d)   Christiane Amanpour
    e)   None of these


    5). World Toilet Day was observed on _______.
    a)   16th December
    b)   17th November
    c)   18th December
    d)   19th November
    e)   17th December


    6). Who is the Chairman of the 7thCentral Pay Commission?
    a)   A K Mathur
    b)   V Shanmuganathan
    c)   K S Kirshanswamy
    d)   T S R Subramanian
    e)   None of these


    7). PRASAD and SWADESH DARSHAN are the two schemes recently launched by which of the following Ministries?
    a)   Ministry of Railways
    b)   Ministry of Finance
    c)   Ministry of Tourism
    d)   Ministry of Defence
    e)   None of these


    8). Who has been appointed as the India’s new ambassador to China?
    a)   Mohan Kumar
    b)   Arun Singh
    c)   Asoke Kumar Mukerji
    d)   Vijay Keshav Gokhale
    e)   None of these


    9). Name the first player to win ATP World Tour Finals for 4th consecutive time?
    a)   Andy Murray
    b)   Novak Djokovic
    c)   Roger Federer
    d)   Rafael Nadal
    e)   None of these


    10). Which team has won the 8thJunior Men’s Asia Cup Hockey Title recently?
    a)   India
    b)   Pakistan
    c)   Australia
    d)   Sri Lanka
    e)   Malaysia


    Answers:                         
    1). d) 2). a) 3). c) 4). b) 5). d) 6). a) 7). c) 8). d) 9). b) 10). a)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here

    Online Mock Tests 2019: