Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Who among the following persons won the prestigious Ballon d’Or tittle?
    a)   Davi Beckham
    b)   Christiano Ronaldo
    c)   Lionel Messi
    d)   Neymar
    e)   Wayne Rooney


    2).Who among the following Indian actors has been honoured with the lifetime achievement award at the Dubai International Film Festival(DIFF)?
    a)   Anil Kapoor
    b)   Amitabh Bachan
    c)   Dilip Kumar
    d)   Naseeruddin Shah
    e)   Lata Mangeshkar


    3).Sharad Joshi passed away. He was a______.
    a)   Agro Economist
    b)   An Author
    c)   Former Chief Minster
    d)   Nobel Laureate
    e)   Other than given options


    4).The inaugural ceremony of TAPI gas pipeline take place at _______.
    a)   Avaza, Turkmenistan
    b)   Turkmenabat, Turkmenistan
    c)   Merv, Turkmenistan
    d)   Hazar, Turkmenistan
    e)   Mary, Turkmenistan


    5).Name the High Court, which stated castration as the punishment to curb sexual offences against children?
    a)   Madras
    b)   Bombay
    c)   Delhi
    d)   Allahabad
    e)   Kolkata


    6).European Parliament’s prestigious Sakharov Human Rights prize was awarded to Raif Badawi. He belongs to_________.
    a)   Mexico
    b)   Saudi Arabia
    c)   Brazil
    d)   Jordan
    e)   Philippines


    7).Compensation for call drops will come into force from________?
    a)   31st Dec 2015
    b)   1st Jan 2016
    c)   1st April 2016
    d)   27th February 2016
    e)   31st march 2016


    8).Name the hurricane, which hit West Coast of Mexico with wind speed reaching up to 266 kmph?
    a)   Sandy
    b)   Danny
    c)   Fred
    d)   Patricia
    e)   Katrina


    9).L Narasimha Reddy appointed as the head of One Rank One Pension scheme. He was a retired Chief justice of ______?
    a)   Patna High Court
    b)   Guwahati High Court
    c)   Shimla High Court
    d)   Jabalpur High Court
    e)   Bilaspur High Court


    10).Who is the author of the book titled-‘The Book of Gold Leaves’
    a)   Anuradha Roy
    b)   Neel Mukherjee
    c)   Akhil Sharma
    d)   Mirza Waheed
    e)   MJ Akbar

    Answers:                         

    1). c)  2). d)  3). a)  4). e)  5). a)  6). b)  7). b)  8). d)  9). a)  10). d) 


    For More Expected GK Questions for Clerical Mains- Click Here
    Online Mock Tests 2019: