Expected General Awareness Questions for Clerical Mains

    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains
    Expected General Awareness Questions for Clerical Mains:                            
    Dear Readers, Important Expected GK Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Who has been appointed as the new CEO of the Standard Chartered Bank?
    a)   Shailendra Bhandari
    b)   Zarin Daruwala
    c)   Stuart Gulliver
    d)   Barbara J Desoer


    2). The APEC Summit 2015 was recently held at ________.
    a)   Manila, Philippines
    b)   Naypyidaw, Myanmar
    c)   Beijing, China
    d)   Busan, South Korea


    3).At which of the following states Tata Steel has commissioned the first phase of the Kalinganagar Steel Project recently?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Odisha
    d)   Rajasthan


    4). Who has won the men’s single title of 2015 China Open Super Series?
    a)   Kento Momota
    b)   Lin Dan
    c)   Chou Tien Chen
    d)   Lee Chong Wei


    5).Name the city where the 2ndWorld Congress for Disaster Management was recently held?
    a)   Mumbai
    b)   Visakhapatnam
    c)   Bangalore
    d)   Cochin


    6).Who is the winner of the 2015 Brazilian Grand Prix F1?
    a)   Fernando Alonso
    b)   Sebastian Vettel
    c)   Lewis Hamilton
    d)   Nico Roseburg


    7).Who is the winner of the 2015 Fed Cup women’s tennis tournament final?
    a)   Russia
    b)   Italy
    c)   Czech Republic
    d)   Germany


    8).World Diabetes Day was observed on _________.
    a)   16th October
    b)   14th November
    c)   16th November
    d)   14th October


    9).Who is the chairman of the committee which was set up to look into the ways to revive PPP model?
    a)   Vijay Kelkar
    b)   H R Khan
    c)   R K Singh
    d)   P J Nayak


    10).Name the Children’s books writer who died recently?
    a)   Viren Dangwal
    b)   Kalamandalam Sathyabhama
    c)   Bal Pandit
    d)   Kamala Laxman

    Answers:                         
    1). b) 2). a) 3). c) 4). d) 5). b) 6). d) 7). c) 8). b) 9). a) 10). d)

    For More Expected GK Questions for Clerical Mains-Click Here
    Online Mock Tests 2019: