Expected General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-VII

    Expected General Awareness Questions for SBI Associate Clerk Exams
    Expected General Awareness Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-VII:  
    List of Expected GK Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).In which of the following state, 2015 is declared as Tourism Year?
    a)   Gujarat
    b)   Karnataka
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Bihar


    2).AQB stands for?
    a)   Alternative Quality Banking
    b)   Average Quarterly Banking
    c)   Average Quarterly Balance
    d)   American Quality Banking


    3).Who is the President of Brazil?
    a)   Francois Hollande
    b)   Dilma Rouseff
    c)   Joachim Gauck
    d)   Stephen Harper


    4).IFSC Code consists of how many digits?
    a)   12
    b)   10
    c)   9
    d)   11


    5).Who won the BCCI Life Time Achievement Award 2014?
    a)   M.T Vasudevan Nair
    b)   T. M Krishna
    c)   Patrick Modiano
    d)   Dilip Vengasarkar


    6).Sarjubala Devi is related to which of the following sports?
    a)   Boxing
    b)   Swimming
    c)   Badminton
    d)   Squash


    7).Who is the author of the book- “Low Land”?
    a)   Kunwar Natwar Singh
    b)   Jhumpa Lahiri
    c)   Sadruddin Hashwani
    d)   T.V Paul


    8).On which river bank does the Lucknow city was located?
    a)   Narmada
    b)   Godavari
    c)   Gomti
    d)   Brahmaputra


    9).Nandivada and Nandi hills are located in which of the following states?
    a)   Maharashtra
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Karnataka


    10).Who has won the National Award for Economic Science 2014?
    a)   Jean Tirole
    b)   Thomas Kailat
    c)   Kailash Satyarthi
    d)   Anoop Jain

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). b)   4). d)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: