Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-1

    Expected GK Questions for NABARD Officers Exam
    Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-1:                           
    List of Expected General Awareness Questions for the NABARD Officers Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).If a good has negative income elasticity and positive price elasticity of demand, it is a?
    a)   giffen good
    b)   superior good
    c)   normal good
    d)   an inferior good
    e)   None of these


    2).The opportunity cost of a factor of production is?
    a)   What has to be paid to retain it in its presents use
    b)   What it is earning in its present use
    c)   What it can earn in the long period
    d)   What it can earn in some other use
    e)   None of these


    3).King Kharvela was the greatest ruler of the Chedi Dynasty_____________?
    a)   Kannauj
    b)   Kalinga
    c)   Cholamandalam
    d)   Purushpur
    e)   None of these


    4) The name Pakistan was coined by?
    a)   Fazlu Haq
    b)   Mohammed Ali Jinnah
    c)   Choudhry Rehmat Ali
    d)   Liaquat Ali Khan
    e)   None of these


    5).The Ballots was first used in?
    a)   Australia
    b)   England
    c)   USA
    d)   England
    e)   None of these


    6).The Rashtriya Barh Ayog (RBA) is related with?
    a)   Poverty Alleviation
    b)   Droughts and Floods
    c)   Floods
    d)   Disaster Management
    e)   None of these


    7).Which among the following criteria isnotused for the classification of human races?
    a)   Hair
    b)   Nose
    c)   Eyes
    d)   Ear
    e)   None of these


    8).At which place, Railway Coaches were manufactured?
    a)   Chittaranjan
    b)   Varanasi
    c)   Perambur
    d)   Jamshedpur
    e)   None of these


    9).Fertilization occurs normally in the?
    a)   Vagina
    b)   Cervix
    c)   Fallopian tube
    d)   Uterus
    e)   None of these


    10).The mass of 10 moles of water is?
    a)   45 g
    b)   90 g
    c)   18 g
    d)   180 g
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a) 2). d)   3). b)   4). d)   5). a)   6). c)   7). d)   8). c)   9). c) 10). d)



    / 5. Reviews