Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-2

    Expected GK Questions
    Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-2:                           
    List of Expected General Awareness Questions for the NABARD Officers Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Which online discussion group allows direct “live” communication?
    a)   Virus
    b)   Chat group
    c)   Web crawler
    d)   Regional service provider
    e)   Web store front creation


    2).The Reserve Bank of India has been critical of home loan products with comparatively low interest rates in the initial years but higher in the subsequent years which are popularly known as the?
    a)   Teaser Rates
    b)   Trickster Rates
    c)   Cheaper Rates
    d)   Twister Rates
    e)   Cheater Rates


    3).Relationship marketing is also called as ______?
    a)   Loyalty marketing
    b)   Value marketing
    c)   Experiential marketing
    d)   Brand marketing
    e)   Promotional marketing

    4).Which isNOT an aggressiveness strategy?
    a)   Building
    b)   Holdings
    c)   Harvesting
    d)   All the given options are aggressiveness strategies
    e)   Intensification


    5).Online Marketing belongs to which of the following department?
    a)   A collective function of all staff
    b)   Designs Section
    c)   I.T. Department
    d)   Production Department
    e)   Purchase Section


    6).Customisation is useful for _______?
    a)   Designing customer specific products
    b)   Cold calls
    c)   Motivating the staff
    d)   Publicity
    e)   Call centers


    7).What we call, when a customer dislikes a product and talks against the product?
    a)   Bad impression
    b)   Propaganda
    c)   Unfavorable environment
    d)   Misinformation
    e)   Bad mouth


    8).The RBI policy rate that is purely an indicative rate used by the Reserve Bank of India to signal long – term outlook on interest rates is _______?
    a)   Bank Rate
    b)   Reserve Repo Rate
    c)   Notice Money Rate
    d)   Call Money Rate
    e)   Repo Rate


    9).The amount specified as the Cash Reserve Ratio (CRR) is held in cash and cash equivalents and is stored in bank vaults or parked with______
    a)   Rural Infrastructure Development Fund (RIDF)
    b)   State Bank of India (SBI)
    c)   Reserve Bank of India (RBI)
    d)   Government of India (RBI)
    e)   Small Industries Development Bank of India (RIDF)


    10).As consumer banking frauds are on the rise; a Reserve Bank of India (RBI) group has suggested the use of PKI in order to payment system in the country. Here PKI stands for_____.
    a)   Public Key Infrastructure
    b)   Proprietary Key Infrastructure
    c)   Permanent Key Infrastructure
    d)   Private Key Infrastructure
    e)   Personal Key Infrastructure

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). a)   4). e)   5). c)   6). a)   7). e)   8). a)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: