Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-3

    GK Questions for NABARD Officers Exam
    Expected GK Questions for NABARD Officers Exam 2015 Set-3:                           
    List of Expected General Awareness Questions for the NABARD Officers Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who won the London Classic chess title in London on 15 December?
    a)   Michael Adams
    b)   Vladimir Kramnik
    c)   Fabiano Caruana
    d)   Hikaru Nakamura
    e)   Viswanathan Anand


    2).Which banks won Custodian of the Year 2014 award in London which aims to identify the best companies in custody, fund administration and technology across Europe?
    a)   Deutsche Bank
    b)   HSBC
    c)   RBS
    d)   Standard Chartered
    e)   None of these


    3).What is the name of the committees that started by the Railway Ministry recently for improving financial health of the Indian Railways?
    a)   DK Mittal Committee
    b)   Rakesh Mohan Committee
    c)   E Sreedharan Committee
    d)   Bibek Debroy Committee
    e)   None of these

    4).Which team won the Deodhar trophy 2014 – 15?
    a)   West Zone
    b)   North Zone
    c)   South Zone
    d)   Central Zone
    e)   East Zone


    5).The Government has announced to delete Section 309 of Indian Penal Code (IPC) from the Statue Book. This section of the IPC deals with
    a)   Drug trails on human beings
    b)   homosexuality
    c)   special status of Jammu& Kashmir
    d)   attempt to suicide
    e)   None of these


    6).The Government has launched DBTL scheme to transfer LPG subsidy. Expand LPG?
    a)   Deducted Benefit Transfer LPG
    b)   Distributed Benefit Transfer LPG
    c)   Deducted Benefit Transfer LPT
    d)   Direct Benefit Transfer of LPG
    e)   None of these


    7).The book titled Born Again on the Mountainin New Delhi was launched by PM Narendra Modi, and written by ________?
    a)   Premlata Agarwal
    b)   Arunima Sinha
    c)   Bachendri Pal
    d)   Raha Moharrak
    e)   None of these


    8).Who is the new Prime Minister of Mauritius?
    a)   Rama Sithanen
    b)   Anerood Jugnauth
    c)   Pravind Jungnauth
    d)   Kailash Purryaghas
    e)   None of these


    9).The Government has planned to remove the minimum paid – up share capital requirement for new business in India. At present, paid – up capital requirement for a public company is not less than
    a)   Rs 25 lakh
    b)   Rs 5 lakh
    c)   Rs 20 lakh
    d)   Rs 10 lakh
    e)   Rs 1 lakh


    10).Indian banks are required to achieve priority sector lending target of 40 per cent of aggregate advances, with ___________ sub – limit for the farm sector.
    a)   20 per cent
    b)   8 per cent
    c)   15 per cent
    d)   18 per cent
    e)   10 per cent

    Answers:                                 
    1). e)   2). a)   3). a)   4). e)   5). d)   6). d)   7). b)   8). b)   9). b)   10). d)

    / 5. Reviews