Expected GK Questions from Banking Current Affairs 2015 Set-1

    Expected GK Questions from Banking Current Affairs 2015 Set-1
    Expected GK Questions from Banking Current Affairs 2015 Set-1:
    List of Important GK Question from Banking Current Affairs 2015 were given here, candidates those who are preparing for the upcoming Bank PO and Clerk Exams can use these questions.

            

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1) Which of the following bank won the Asian Banker Achievement Award 2015?
    a)   State Bank of India
    b)   Bharatiya Mahila Bank
    c)   ICICI Bank
    d)   HDFC Bank


    2) RBI has notified that term deposits of a certain amount and below must have premature withdrawal facility. Which of the following is the amount announced by RBI?
    a)   5 lakhs
    b)   10 lakhs
    c)   15 lakhs
    d)   20 lakhs


    3) Which of the following is the 1st bank in India that launched a mobile banking application ‘WatchBanking’ designed for the Apple Watch?
    a)   HDFC bank
    b)   Bank of Baroda
    c)   ICICI Bank
    d)   State Bank of India


    4) In April 2015, Prime Minister Narendra Modi launched Micro Units Development and Refinance Agency (MUDRA) bank which will provide credit of up to Rs. 10 lakhs to small entrepreneurs. This MUDRA bank will operate under which of the following organizations?
    a)   Reserve Bank of India
    b)   National Bank for Agriculture and Rural Development bank
    c)   State Bank of India
    d)   Small Industries Development Bank of India


    5) In April 2015, one of the following bank in India signed a MoU with the Life Insurance Corporation of India (LIC) to implement the Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana. Which of the following is that bank?
    a)   Dena bank
    b)   Vijaya bank
    c)   Union Bank of India
    d)   Federal Bank


    6) Which one of the following bank tied up with National Payments Corporation of India(NPCI) to launch RuPay Platinum Debit card with upgraded features?
    a)   IDBI bank
    b)   Federal bank
    c)   Union Bank of India
    d)   State Bank of India


    7) In April 2015 RBI released a rank list of banks in India based on their expertise in mobile banking transactions during January 2015. Which one of the following bank secured the 1st place in the list?
    a)   ICICI bank
    b)   HDFC bank
    c)   Federal bank
    d)   Union Bank of India


    8) Which of the following banks recently entered into partnership with the UAE Exchange for enabling instant money transfer?
    a)   Corporation Bank
    b)   Federal bank
    c)   Union bank of India
    d)   Bank of Baroda


    9) ICICI bank launched a near field communications enabled payment service ‘Tap-n-Pay’ in partnership with which of the following organizations?
    a)   Tech Mahindra
    b)   Snapdeal
    c)   PNB Paribas
    d)   Paytm


    10) Which of the following banks celebrated its 85th anniversary on 2nd April 2015?
    a)   Bharatiya Mahila Bank
    b)   Canara Bank
    c)   Reserve Bank of India
    d)   State Bank of India


    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). a)   7). b)   8). d)   9). a)   10). c)
    People Also Visited:

    Click Here to Follow Us on Facebook

    / 5. Reviews