Expected GK Questions from Persons in NEWS 2015 Set-1

    Expected GK Questions from Persons in NEWS 2015 Set-1
    Expected GK Questions from Persons in NEWS 2015 Set-1:
    List of Important GK Question from the Persons in NEWS 2015 were given here, candidates those who are preparing for the upcoming Bank PO and Clerk Exams can use these questions.

    1) Who was elected as the fifth general secretary of the Marxist Communist Party of India in April 2015?
    a)   Prakash Karat
    b)   Sitaram Yechury
    c)   Pinarayi Vijayan
    d)   Ramachandran Pillai


    2) In April 2015 Supreme Court appointed _________ as the head of the new investigating team to probe into the IPL-6 spot fixing and betting?
    a)   Ranjib Biswal
    b)   Vivek Murthy
    c)   Vivek Priyadarshi
    d)   Sunil Kumar Sinha


    3) Six political parties namely Samajwadi Janata Party, Janata Dal United, Rashtriya Janata Dal, Samajwadi Party, Janata Dal Secular and Indian National Lok Dal together announced the formation of a new party by merging themselves. Who was announced as the head of the newly formed party?
    a)   Sharad Yadav
    b)   Deve Gowda
    c)   Nitish Kumar
    d)   Mulayam Singh Yadav


    4) Who resigned from the post of President of the International Cricket Council (ICC) in April 2015?
    a)   Mahbubul Anman
    b)   N Sreenivasan
    c)   Mustafa Kamal
    d)   David Richardson


    5) Who has been appointed as the new Chief Election Commissioner of India in April 2015?
    a)   Nasim Zaidi
    b)   S Jaishankar
    c)   H. S. Barhma
    d)   V. S. Sampath


    6) Ministry of Water Resources, River Development& Ganga Rejuvenation has constituted a ‘task force’ on interlinking the rivers which will be headed by ________.
    a)   Rakesh Jhunjhunwala
    b)   T. S. R. Subramanian
    c)   B. N. Navalwala
    d)   Madav Gadgi


    7) Who took charge as India’s 1stcyber security chief under the Prime Minister’s Office in April 2015?
    a)   Ramesh Negi
    b)   Ram Sewak Sharma
    c)   Nasim Zaidi
    d)   Gulshan Rai


    8) Who among the following cricketers has been reappointed as the chairman of the IPL Governing Council?
    a)   Sunil Gavaskar
    b)   Saurav Ganguly
    c)   Rajeev Shukla
    d)   Sandeep Patil


    9) Who was appointed as the Leader of Opposition in Delhi Assembly in April 2015?
    a)   Vijender Gupta
    b)   Jagdish Pradhan
    c)   Syed Akbaruddin
    d)   Om Prakash Sharma


    10) Who among the following was elected as the President of Confederation of Indian Industry (CII) for the year 2015-16?
    a)   Sumit Mazumder
    b)   Rana Kapoor
    c)   Shobana Kaminent
    d)   Ajay Shriram


    11) Who took charge as the new spokesperson of External Affairs Ministry in 2015?
    a)   S Jaishankar
    b)   Arun Kumar Singh
    c)   Syed Akbaruddin
    d)   Vikas Swarup


    12) Name the Indian-American who was recently sworn in as the US Surgeon-General?
    a)   John Davis
    b)   Raja Rajeshwari
    c)   Vivek Murthy
    d)   Krishna Krishnakumar


    13) Who was appointed as the Director General of Railway Protection Force (RPF)?
    a)   Rajiva Ranjan Verma
    b)   P. K. Mehta
    c)   Ranjit Sinha
    d)   Krishna Choudhary


    14) Who among the following is the Satyam founder who was sentenced to 7 years in jail after he was proved guilty of criminal cheating and conspiracy?
    a)   Mahindra Satyam
    b)   Raju Vegesna
    c)   Ramalinga Raju
    d)   All of the above


    15) Who was appointed as the Chief advisor of the Board of Control for Cricket in India’s Anti Corruption& Security Unit (ACSU) in April 2015?
    a)   Vikrant Raju
    b)   Karun Sebastain
    c)   Vivek Murthy
    d)   Neeraj Kumar

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). c)   5). a)   6). c)   7). d)   8). c)   9). a)   10). a)  11). d)  12). c)  13). a)  14). c)  15). d)
    People Also Visited:

    Click Here to Follow Us on Facebook

    Online Mock Tests 2019: