Expected GK Questions from recent Sports Current Affairs 2015 Set-1

    Expected GK Questions from recent Sports Current Affairs 2015 Set-1
    Expected GK Questions from recent Sports Current Affairs 2015 Set-1:
    List of Important GK Question from the recent Sports Current Affairs 2015 were given here, candidates those who are preparing for the upcoming Bank PO and Clerk Exams can use these questions.

                

    1) On 26th April 2015 Magnus Carlsen won Shamkir Chess Tournament. He belongs to which country?
    a)   China                       
    b)   Switzerland
    c)   Norway
    d)   Spain


    2) Bangladesh cricket team recorded their 1stever ODI series win against which country?
    a)   England
    b)   Australia
    c)   West Indies
    d)   Pakistan


    3) Who was named as the Leading Cricketer in the World by the 2015 Wisden Cricketers Almanack?
    a)   Kumara Sangakara
    b)   Steve Smith
    c)   Virat Kohli
    d)   A B De Villers


    4) Which player defeated Saina Nehwal in the semi-finals of Malaysian Open Super Series Premier badminton tournament held in April 2015?
    a)   Carolina Marin
    b)   Wang Shixian
    c)   Roberta Vinci
    d)   Li Xuerui


    5) Who won the Miami Open Tennis women’s singles title held in April 2015?
    a)   Serena Williams
    b)   Carla Suarez
    c)   Martina Hinges
    d)   Maria Sharapova


    6) Apurvi Chandela won the bronze medal in the 10 meters air rifle event at the ISSF Rifle and Pistol World Cup held at?
    a)   Changwon, South Korea
    b)   Bhubaneshwar, India
    c)   Amsterdam, Netherland
    d)   Helsinki, Finland


    7) In April 2015, Sania Mirza created history by becoming the 1st female tennis player from India to achieve the world number one rank in doubles. She overtook which player to achieve this?
    a)   Cara Black
    b)   Martina Hinges
    c)   Sara Errani
    d)   Roberta Vinci


    8) On 17th April 2015 Haryana’s Ashish Jakhar set a national youth record in boy’s hammer throw in the 12thNational Youth Athletics Championship held at?
    a)   Goa
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Punjab


    9) In April 2015, Cricket South Africa announced a new tournament. Which of the following is the announced tournament?
    a)   Africa T20 extravaganza
    b)   African Super Series
    c)   African Cricket Cup
    d)   Africa T20 Cup


    10) Which player smashed a world record of 350 in just 138 balls during a one-day match in the Royal London National Club Championship held in Aril 2015?
    a)   Chris Morgan
    b)   Liam Livingstone
    c)   Charles Coventry
    d)   Sean Abbott

    Answers:  
    1). c) 2). d)    3). a)   4). d)  5). a)   6). a)   7). b)   8). a)   9). d)  10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: