GK Questions Asked in IDBI Assistant Manager Exam Held on 2nd August 2015 (Morning)

    GK Questions Asked in IDBI Assistant Manager Exam Held on 2nd August 2015
    GK Questions Asked in IDBI Assistant Manager Exam Held on 2nd August 2015 (Morning):
    List of Gk Questions Asked in the IDBI Assistant Manager Exam which was held on 2nd August 2015 (Morning)was given here with answers. Candidates those who are preparing for the upcoming examination can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Tehri Dam is located at________.
    Answer:Uttarakhand

    2). What is the capital of Lakshadweep?
    Answer:Kavaratti

    3). Terracotta Warriors Museum is located at which of the following country?
    Answer:China

    4). What is the minimum paid up equity capital for small finance banks?
    Answer:100 crore

    5). What is the maximum amount that can be send via NEFT to Nepal?
    Answer:Rs. 50,000

    6). Which of the following is the regulatory body for RRB?
    Answer:NABARD

    7). GIFT is a Group of company which was related to which of the Indian State?
    Answer:Gujarat

    8). Kanha National Park is located at________.
    Answer:Madhya Pradesh

    9). Who is the CEO of NITI Aayog?
    Answer:Sindhushree Khullar

    10). Omar Sharif is a famous______
    Answer:Egyptian Actor

    11). What is the Maximum age limit of a girl child to open Sukanya Samriddhi Account?
    Answer:10 years

    12). Who is the winner of the 4thSouth Asian Basketball Championship?
    Answer:India

    13). Who is the winner of the Wimbledon Single Mens Championship?
    Answer:Novak Djokovic

    14). Who is the Commerce Minister of India?
    Answer:Nirmala Sitaraman

    15). What is the name of the scheme that covers Rs. 2 lakh accidental policy?
    Answer:Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana

    16). Which of the following bank has largest chain ATMs?
    Answer:SBI

    17).What is the currency of Israel?
    Answer:Israeli new Shekel

    18). What is the capital of Tajikistan?
    Answer:Dushanbe

    19). Which of the following regulates the Monetary Policy?
    Answer:RBI


    / 5. Reviews