GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 1st August 2015 (Afternoon)

    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 1st August 2015 (Afternoon)
    GK Questions Asked in RBI Assistant Exam Held on 1st August 2015 (Afternoon):
    List of Gk Questions Asked in the RBI Assistant Exam which was held on 1st August 2015 (Afternoon Shift) was given here with answers. Candidates those who are preparing for the upcoming examination can use this.

    1). Who is the author of the book- “Kashmir: The Vajpayee Years”?
    Answer:A S Dulat

    2). What is the total coverage amount for Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY)?
    Answer:2 lakh

    3). Minimum age for joining Atal Pension Yojana is 18 years and what is the maximum age?
    Answer:40 years

    4). Which is the largest life insurer in India?
    Answer:Life Insurance Corporation of India (LIC)

    5). World Tourism Day is observed on_________
    Answer:27 September

    6). In SLR, ‘R’ stands for_______
    Answer:Ratio

    7). Gautam Budha Wildlife Sanctuary is located in Gaya District of_________
    Answer:Bihar

    8). New Service Tax Rate of 14% is comes to effect from_______
    Answer:June 1

    9). Kamakhya Temple is a famous pilgrimage which was located at_______
    Answer:Assam

    10). Headquarters of Asian Development bank is located at______
    Answer:Manila

    11). Bradley James Haddin is related to which of the following sports?
    Answer:Cricket

    12). Headquarters of New Development Bank is located at___________
    Answer:Shanghai, China

    13). 29th July is observed as______
    Answer:World Tiger Day

    14). YK Sabharwal who died recently in New Delhi at the age of 73 is the______
    Answer:Former Chief Justice of India

    15). What is the currency of Estonia?
    Answer:Euro

    16). Who is the present Health Minister of India?
    Answer:J P Nadda

    17). Dispur is the capital of_______
    Answer:Assam

    18). Which is the longest dam in India?
    Answer:Hira Kund

    19). Who is the winner CEAT Cricketer of the year?
    Answer:Ajinkya Rahane

    20). What is the capital of Bhutan?
    Answer:Thimpu

    21). What is the headquarters of world maritime organization?
    Answer:London

    22). Where was the Dy Patil Stadium located_______
    Answer:Mumbai, Maharashtra

    23). Among the following who is the former Governor of RBI?
    Answer:Bimal Jalan

    24). KSE-1000 Stock Exchange is belongs to which of the following country?
    Answer:Pakistan

    Online Mock Tests 2019: